PSV oefent tegen geplaagde AZ-tegenstander Anderlecht

22 maart 2023, 09:49
PSV oefent tegen geplaagde AZ-tegenstander Anderlecht

PSV benut de interlandbreak om met de in Eindhoven achtergebleven spelers een oefenduel af te werken. Woensdag is Anderlecht de tegenstander. De Belgische topclub is in de kwartfinale van de Conference League de tegenstander van AZ

Trainer Ruud van Nistelrooij zal naar verwachting onder meer speelminuten gunnen aan een aantal vaste krachten die op de weg terug zijn na een blessure. Zo kunnen Thorgan Hazard, Sávio en Olivier Boscagli het duel benutten om wedstrijdritme op te doen. Ook een aantal talenten van Jong PSV traint deze week mee met het eerste elftal en zou in actie kunnen komen. Het Eindhovens Dagblad meldt dat onder meer Mathijs Tielemans en Jenson Seelt zich bij de ploeg van Van Nistelrooij hebben gevoegd. 

Anderlecht is bezig aan een telerustellend seizoen. De Brusselse topclub staat na dertig wedstrijden slechts achtste in de Jupiler Pro League. De achterstand op koploper KRC Genk bedraagt liefst 26 punten. Toch heeft de club in de competitie nog wel wat om voor te spelen. Om deel te nemen aan de kampioenscompetitie moet Paars-Wit een gat van negen punten zien te dichten naar de vierde plaats van KAA Gent. Tegenover de matige resultaten in eigen land staan de knappe prestaties in de Conference League, waarin de Belgen in de achtste finale afrekenden met het Spaanse Villarreal. 

Nadat de ploeg van de Nederlandse doelman Bart Verbruggen in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen de Spaanse subtopper, wist het de tweestrijd in Spanje naar zich toe te trekken. Door een treffer van Islam Slimani wonnen de Belgen met 0-1, waardoor het de kwartfinale bereikte. De 34-jarige spits meldde zich deze week bij de nationale ploeg van Algerije. Daar stelde de medische staf een spierblessure vast bij de aanvaller, waardoor de heenwedstrijd tegen AZ op 13 april in Brussel serieus op de tocht zou komen te staan voor Slimani. Anderlecht kan tegen de Alkmaarders ook niet beschikken over Yari Verschaeren. De talentvolle middenvelder viel afgelopen weekend met een knieblessure uit tegen OH Leuven. Door een scheur in zijn voorste kruisband zit het seizoen van Verschaeren er al op.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen