Rajiv van La Parra verrast met contract in Keuken Kampioen Divisie

8 maart 2023, 17:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rajiv van La Parra keert na acht en een half jaar afwezigheid terug op de Nederlandse velden. De 31-jarige aanvaller gaat niet in de Eredivisie, maar bij Almere City in de Keuken Kampioen Divisie aan de slag.

Almere City heeft de komst van Van La Parra deze woensdag via de officiële kanalen bekendgemaakt. De aanvaller kon vanwege zijn clubloze status in deze fase van het seizoen worden vastgelegd. Van La Parra was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe club. Sinds zijn vertrek bij Apollon Athene een jaar geleden zat Van La Parra zonder werkgever.

Van La Parra genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en zette bij het Franse Caen zijn eerste stappen in het profvoetbal. In 2011 keerde hij bij Heerenveen terug op de Nederlandse velden om drie jaar later de overstap naar Wolverhampton Wanderers te maken. Van La Parra kwam daarna achtereenvolgens uit voor Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town, Middlesbrough, Rode Ster Belgrado, Logroñés, Würzburger Kickers en Apollon Athene.

Bij Almere City begint Van La Parra een nieuwe hoofdstuk in zijn carrière. "Het begint allemaal bij ambitie en de drive om elke dag weer het beste uit jezelf te halen. Het verhaal van de club past daarom heel goed bij mijn verhaal. Ik zocht een club om weer aan voetballen toe te komen en de klik bij Almere City FC was er meteen. Als je ziet wat er hier allemaal gebeurt om als club elke dag beter te worden, dan kun je daar alleen maar ontzag voor hebben", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club.

Technisch manager Johan Hansma van Almere City is in zijn nopjes met de komst van Van La Parra. "Rajiv is een jaar lang op zoek geweest naar een club. Door de Brexit ging een terugkeer naar Engeland niet door. Hij wil graag zijn kwaliteiten laten zien en is blij met de kans die wij hem bieden. In proeftrainingen en in gesprekken met diverse mensen binnen de club heeft hij een positieve en goede indruk achtergelaten."

Versterking PEC Zwolle

Ook PEC Zwolle, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, heeft zich versterkt. De Amerikaanse middenvelder Anthony Fontana (23) is de nieuwste aanwinst van de Zwollenaren. "Het kunnen aantrekken van Anthony zien we als een buitenkans. In zijn bijna drie weken durende stage heeft hij laten zien een rasvoetballer te zijn. Hij is te typeren als een technische middenvelder, met veel dynamiek in zijn spel. Hij heeft daarnaast ook een goede mindset en wil graag. En het allerbelangrijkste, Anthony is topfit en kan er, als het moet, gelijk staan", aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen