Spakenburg-aanvaller Dekker was uitspraak van Klaiber niet vergeten

1 maart 2023, 07:54   Bijgewerkt: 4 december 2023, 23:55
Foto: © ProShots

Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker heeft dinsdagavond na de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht van de gelegenheid gebruik gemaakt om een sneer uit te delen aan tegenstander Sean Klaiber. De vleugelverdediger had in aanloop naar de ontmoeting in de kwartfinale van de KNVB Beker gezegd dat hij de aanvallers van Spakenburg niet kende.

Het Algemeen Dagblad plaatste op de dag van de historische ontmoeting tussen FC Utrecht en Spakenburg een interview met Klaiber, waarin vooruit werd geblikt op de wedstrijd van gisteravond. De verdediger gaf weliswaar aan dat hij wist wie zijn directe tegenstander zou zijn, "omdat ik net de beelden heb gezien", voegde hij daar lachend aan toe. Spakenburg-aanvaller Dekker was die uitspraak niet vergeten. "Klaiber had gezegd dat hij geen enkele speler van ons kende en wie onze buitenspelers zijn", zei de aanvaller tijdens het feesten door voor de camera van ESPN. "Dan is het mooi dat ik twee assists geef en dat Luuk (Admiraal, red.) en Floris (Van der Linden, red.) scoren."

Klaiber zal de aanvallers van Spakenburg na gisteravond in ieder geval niet meer zo snel vergeten. De defensie van FC Utrecht werd bij vlagen op een hoopje gespeeld door de tweede divisionist. Dekker, die een verleden heeft bij onder meer (Jong) Ajax en Go Ahead Eagles, kon in de kleedkamer nog maar moeilijk geloven wat zijn ploeg heeft gepresteerd. "Ja, dit zijn de mooie potjes. Niemand gaat ervan uit dat je dan ook nog dit resultaat neerzet. Dit is bizar. We komen met 1-0 voor. We zeiden al tegen elkaar dat het top zou zijn als we de 'nul' zouden houden bij rust, daarna zien we het wel. Je houdt de nul bij rust, maakt 2-0 en dan is er ook nog een VAR-moment. Het is gewoon bizar."

In de halve finale al naar de Kuip?

Het sprookje van de amateurs uit Spakenburg duurt zodoende voort. De huidige nummer zeven van de tweede divisie was eerder in het bekertoernooi ook al te sterk voor FC Groningen. In de halve finale lonkt mogelijk nóg een ontmoeting met een Eredivisieclub. Trainer Chris de Graaf zei na het laatste fluitsignaal al dat hij hoopt een bezoek aan Feyenoord. "Ik hoop stiekem dat we Feyenoord-uit loten, Ajax-uit hebben we al een keer gehad", sloot Dekker zich aan bij zijn coach. Spakenburg ging in januari 2020 op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Ajax was toen met 7-0 te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen