Spelers spreken zich hard uit: "Nooit meer een WK in de winter"

9 maart 2023, 19:20
Spelers spreken zich hard uit:

De internationale spelersvakbond FIFPRO heeft onderzoek gedaan naar de belasting van voetballers die deelnamen aan het WK in Qatar, dat in november en december vorig jaar werd gespeeld. De uitkomst is opvallend: bijna 90 procent van de ondervraagden ziet een herhaling van een winters toernooi niet zitten.

De spelersvakbond schreef een enquête uit waarin de WK-deelnemers onder meer werd gevraagd hoe zij de belasting van een eindtoernooi in de winter hebben ervaren. 86 procent van de ondervraagden gaf aan dat een voorbereiding van minstens veertien dagen gewenst zou zijn geweest. Bovendien had hen na het toernooi minimaal net zoveel hersteltijd moeten worden gegund, vindt 61 procent. 

In de praktijk kregen sommige spelers nauwelijks een week rust na het toernooi in Qatar. Zo speelde Nathan Aké met Manchester City vier dagen na de WK-finale alweer in de League Cup tegen Liverpool. WK-finalist Raphaël Varane moest acht dagen na de eindstrijd alweer opdraven voor zijn eerste wedstrijd met Manchester United. 

De belasting die het WK voor de spelers opleverde, heeft bovendien tot meer blessures geleid, volgens een kleine meerderheid van de ondervraagden. 53 procent gaf aan blessures te hebben opgelopen, dan wel het gevoel te hebben gehad dat de kans daarop groter was als gevolg van de overvolle speelkalender. Op de vraag of een winters WK voor herhaling vatbaar zou zijn is het antwoord dan ook duidelijk: slechts 11 procent staat daar positief tegenover. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Onderzoek nr zoveel waar je van te voren al weet wat de uitkomst is . Lekker doorgaan in deze wereld met al die onderzoekjes (tijdverspilling) . Ga echt werken joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen