Tottenham geeft voorsprong helemaal weg en verspeelt punten tegen hekkensluiter

18 maart 2023, 18:04   Laatste update: 18:18

Tottenham Hotspur is in de 28ste speelronde tegen een fikse domper aangelopen. De nummer vier van de Premier League nam het op tegen hekkensluiter Southampton en leek met nog een kwartier op de klok op weg naar een royale overwinning. In de slotfase ging het echter helemaal mis en gaven The Spurs de voorsprong helemaal weg. Southampton vocht zich terug en een spectaculaire wedstrijd eindigde in 3-3.

Tottenham wil zich aan het einde van het seizoen maar wat graag verzekeren van Champions League-voetbal. Dan moet de ploeg van Antonio Conte de huidige vierde plek wel zien vast te houden. Een uitbeurt bij hekkensluiter Southampton zou normaal gesproken niet voor grote problemen moeten zorgen.  Rechtervleugelverdediger Pedro Porro, die eerder al twee kansen onbenut had gelaten, brak in de blessuretijd van de eerste helft de ban.

Zeer opvallend was dat er in de eerste helft liefst vier spelers het veld moesten verlaten wegens een blessure. Richarlison en Ben Davies vielen uit bij Tottenham, terwijl Jan Bednarek en Armel Bella-Kotchap bij Southampton noodgedwongen naar de kant gingen.

Zo lekker als Tottenham de rust in ging, zo slecht kwam het eruit. Southampton kwam nog geen minuut na de pauze op gelijke hoogte via Ché Adams. Zo moest de ploeg van Conte opnieuw op jacht naar de voorsprong. Die hernieuwde voorsprong kwam er in de 65ste minuut. Dejan Kulusevski, die al na vijf minuten in het veld kwam voor Richarlison, legde een voorzet zomaar op het hoofd van Harry Kane. De spits tekende voor zijn 21ste goal van het seizoen en bracht Tottenham weer aan de leiding. Zo'n tien minuten later vergrootte Ivan Perisic de voorsprong zelfs naar 1-3.

Geweldige comeback 

Zo leek de wedstrijd wel gespeeld in het St Mary's, maar niets bleek minder waar. Via Theo Walcott, die zijn eerste goal in twee jaar tijd maakte, kwam Southampton zowaar weer terug in de wedstrijd. Nog geen minuut later kregen The Saints zelfs dé kans om op gelijke hoogte te komen, maar Fraser Forster voorkwam een doelpunt van Sekou Mara. Even later kwam die verrassende gelijkmaker er alsnog. Pape Sarr maakte in de blessuretijd een overtreding, waardoor Southampton enigszins goedkoop een penalty kreeg. James Ward-Prowse benutte het buitenkansje onberispelijk en bracht de hekkensluiter hiermee op gelijke hoogte. Zo eindigde een spectaculair duel in 3-3.

Overige uitslagen:

Aston Villa – AFC Bournemouth 3-0

Brentford – Leicester City 1-1

Wolverhampton Wanderens – Leeds United 2-4

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen