Van Hanegem kan Memphis Depay slechts één ding kwalijk nemen na debacle

26 maart 2023, 22:00
Van Hanegem kan Memphis Depay slechts één ding kwalijk nemen na debacle

Willem van Hanegem is erg kritisch op de prestatie van het Nederlands elftal in de kansloze wedstrijd tegen Frankrijk (4-0). Hoewel de Kromme het enigszins opneemt voor bondscoach Ronald Koeman, komen de spelers er in zijn column in het Algemeen Dagblad minder goed vanaf. Van Hanegem windt er in zijn analyse namelijk geen doekjes om.

Hoewel het contrast van Oranje tussen de EK-kwalificatiewedstrijd en het WK in Qatar groot is, ligt dit volgens Van Hanegem niet aan de gekozen tactiek. 'Koeman zal wel weer worden geconfronteerd met het feit dat hij met drie spitsen begon. Onder Louis van Gaal deden we dat niet en we vragen ons nu nog af waar we tijdens het WK naar hebben zitten kijken. Alsof met vijf verdedigers spelen een garantie was geweest op succes. Onzin.'

De spelers zelf voerden echter de opdrachten niet goed uit volgens Van Hanegem, zonder uitzondering. 'Nee, er was eigenlijk niemand die nog enigszins overeind bleef. Mensen willen dat graag zien bij Xavi Simons. Of bij Lutsharel Geertruida. Omdat ze er pas net bij zitten. Je hoeft ze absoluut niet op Frankrijk-uit af te rekenen en ik vond dat Geertruida bij de 3-0 helemaal geen fout maakte, maar er is natuurlijk geen Fransman die dat Stade de France heeft verlaten met het idee: 'zo, die waren goed'.'

Memphis heeft gefaald

Ook aanvaller Memphis Depay wordt in de kritiek niet ontzien. 'Nee, ook over Memphis niet, al was er natuurlijk weinig eer te behalen voor hem. Als er iets is wat je hem wel kwalijk kunt nemen, is dat hij op zo'n manier een penalty mist. Zo van 'o ja, nog een penalty met 4-0 achter' in plaats van 'we zijn hier vernederd, maar het gaat mij niet gebeuren dat ik ook deze penalty verpruts'.'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen