Uit het oog: tien vergeten Oranje-internationals in het buitenland

22 maart 2023, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deze week is de interlandperiode voor het Nederlands elftal weer begonnen met veel oude vertrouwde namen en een aantal verrassingen in de selectie. Een aantal spelers die de afgelopen jaren nog regelmatig deel uitmaakten van Oranje, is inmiddels volledig uit beeld verdwenen. FCUpdate dook in de archieven en komt met de volgende lijst aan vergeten Oranje-internationals in het buitenland.

Ruud Vormer (Zulte Waregem)

Aantal interlands: 4

Debuut: Nederland – Slowakije (31 mei 2018)

Laatste interland: Frankrijk – Nederland (9 september 2018)

In 2014 vertrok middenvelder Ruud Vormer naar België en verliet Feyenoord na drie seizoenen. In België speelde Vormer bij Club Brugge, waar de Oranje-international uitgroeide tot aanvoerder en Voetballer van het Jaar. Dit seizoen verloor Vormer echter zijn plek in de selectie en verhuurde zijn werkgever hem in de winter aan Zulte Waregem. Daar raakte hij al snel geblesseerd, waardoor Vormer vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie kan komen. 

Jeroen Zoet (Spezia)

Aantal interlands: 11

Debuut: Kazachstan – Nederland (10 oktober 2015)

Laatste interland: Slowakije – Nederland (31 mei 2018)

De keeper speelt in Italië bij Spezia, maar kampt momenteel met een kruisbandblessure. In de Serie A kwam de oud-keeper van PSV daarvoor ook weinig aan spelen toe en daardoor is hij behoorlijk buiten beeld geraakt. Bij PSV was Zoet jarenlang een betrouwbare sluitpost, maar in zijn laatste seizoen in Eindhoven ging het beduidend minder en werd hij verhuurd aan FC Utrecht. In Italië verdween de 32-jarige Veendammer verder uit beeld, waardoor een nieuwe oproep voor Oranje ver weg lijkt voor Zoet.

Erik Pieters (West Bromwich Albion)

Aantal interlands: 18

Debuut: Oekraïne – Nederland (11 augustus 2010)

Laatste interland: Italië – Nederland (4 september 2014)

De opvolger van Giovanni van Bronckhorst aan de linkerkant van de verdediging speelt op zijn oude dag in het Championship bij West Bromwich Albion. In Engeland maakt de gelouterde linksback nog altijd veel minuten en doet hij nog mee om de play-offs voor promotie naar de Premier League. In Nederland heeft Pieters jarenlang voor PSV gespeeld, waarna hij een transfer naar Stoke City in de Premier League maakte. Na jaren bij Stoke te hebben gevoetbald ging de 34-jarige verdediger naar Amiens SC in Frankrijk. De Franse competitie werd na een jaar weer ingeruild voor de Engelse en daar ging de Nederlander voor Burnley spelen. Met Burnley degradeerde Pieters afgelopen jaar en dat zorgde voor een transfer naar West Brom.

Luciano Narsingh (Miedz Legnica)

Aantal interlands: 19

Debuut: Nederland – Slowakije (30 mei 2012)

Laatste interland: Nederland – Griekenland (1 september 2016)

Een echte wereldreiziger in het voetbal, want Narsingh heeft veel clubs in het buitenland gehad. De buitenspeler is na omzwervingen bij Miedz Legnica beland in de hoogste klasse van Polen. Na verschillende clubs in Australië en Engeland is Narsingh wel heel erg uit de spotlights verdwenen. In Polen speelt de aanvaller wel veel wedstrijden en ook scoort hij bovendien ook regelmatig. Dat doet hij echter wel in de onderste regionen: Miedz Legnica speelt tegen degradatie en staat momenteel helemaal onderaan in de competitie.

Ryan Babel (Eyüpspor)

Aantal interlands: 69

Debuut: Roemenië – Nederland (26 maart 2005)

Laatste interland: Gibraltar – Nederland (30 maart 2021)

Deze speler heeft wel heel veel clubs op zijn CV staan. Op dit moment speelt Babel bij Eyüpspor op het tweede niveau van Turkije. Afgelopen seizoen speelde de speler bij Galatasaray in de hoogste klasse en ook daar speelde hij veel, maar toch deed Babel een stapje terug. Bij zijn huidige club speelt Babel veel wedstrijden en daar scoort de vleugelaanvaller ook nog wel eens. In het verleden was Babel ook al een tijdje van de radar toen de Nederlander in Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten speelde. Later bloeide Babel weer op en dat leverde hem nog wel een aantal interlands op onder Ronald Koeman, maar gezien zijn huidige club lijkt een nieuwe oproep niet waarschijnlijk.

Marco Bizot (Stade Brest)

Aantal interlands: 1

Debuut: Nederland – Spanje (11 november 2020)

Laatste interland: Nederland – Spanje (11 november 2020)

Misschien niet helemaal van de radar, maar toch zullen weinig mensen weten hoe het nu echt met de sluitpost gaat. Bizot speelt in de Ligue 1 bij Stade Brest en daar keept de oud-AZ'er eigenlijk alle wedstrijden. In deze competitie komt de enkelvoudig international grootheden als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé tegen. Van laatstgenoemde moest Bizot toch een bal uit het netje halen, maar daar had de spits wel negentig minuten voor nodig. Eerder speelde de doelman al eens in het buitenland bij KRC Genk en maakte daarna een transfer naar AZ, waar Bizot in de picture kwam bij Oranje.

Leroy Fer (Alanyaspor)

Aantal interlands: 11

Debuut: Oekraïne – Nederland (11 augustus 2010)

Laatste interland: Nederland – Mexico (12 november 2014)

Na Babel nog een speler die zijn geluk momenteel beproeft in Turkije. Fer is na een aantal jaren bij Feyenoord en FC Twente via een Engels avontuur terechtkomen bij Alanyaspor op het hoogste niveau in de Turkse competitie. Alanyaspor bivakkeert in de middenmoot van de Süper Lig en daar heeft Fer met een enkele goal en een assist aan bijgedragen. Fer heeft de twijfelachtige eer om met liefst drie verschillende clubs - Norwich City, Swansea City én Queens Park Rangers - te degraderen uit de Premier League. Van degradatie is dit seizoen geen sprake, maar Koeman zal in zijn zoektocht naar het ideale middenveld niet snel bij Alanyaspor uitkomen.

Wesley Hoedt (Watford)

Aantal interlands: 6

Debuut: Bulgarije – Nederland (25 maart 2017)

Laatste interland: Nederland – Bulgarije (3 september 2017)

Afgelopen wintertransferperiode werd Hoedt door RSC Anderlecht verkocht aan Watford, dat uitkomt in het Championship. De verdediger heeft een bijzondere carrière achter de rug met clubs in grote buitenlandse competities, zoals in de Premier League, La Liga en de Serie A. Alleen heeft Hoedt daar nooit echt een stempel gedrukt en daardoor verdween hij dan ook steeds verder uit beeld bij Oranje. Nu duikt de oud-speler van AZ dus op in Engeland en hoopt daar weer een beetje in de spotlights te komen, al lijkt een rentree in de selectie van Koeman voorlopig ver weg voor Hoedt.

Jeremain Lens (FC Versailles 78)

Aantal interlands: 34

Debuut: Oekraïne – Nederland (11 augustus 2010)

Laatste interland: Nederland – Luxemburg (9 juni 2017)

Lens speelt bij een opvallende club, want op dit moment staat de buitenspeler bij FC Versailles 78 onder contract op het derde niveau van Frankrijk. Daar is de Nederlander bovendien geen onbetwiste basisspeler, ook al scoort de aanvaller wel veel voor het aantal wedstrijden wat hij krijgt. In twaalf wedstrijden heeft Lens zes keer gescoord. De oud-PSV'er heeft al heel wat avonturen beleefd in het buitenland. Lens  ging na zijn periode bij PSV naar Dynamo Kiev, Sunderland, Fenerbahçe, Besiktas en Fatih Karagümrük. Het lijkt erop dat Lens ooit een grote belofte, niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. De kans dat hij ooit nog een 35ste interland zal spelen lijkt in ieder geval verkeken.

Marvin Zeegelaar (Udinese)

Aantal interlands: 0

Debuut: x

Laatste interland: x

Geen 'echte' international, maar Marvin Zeegelaar heeft wel bij de Oranje-selectie gezeten onder Danny Blind. De linkervleugelverdediger is sinds 7 maart weer terug bij Udinese. Afgelopen zomer liep Zeegelaar uit zijn contract bij de Italiaanse club, maar door een aantal blessures wilden de Italianen toch weer door met de Nederlander. Zeegelaar heeft heel wat clubs afgewerkt in zijn carrière. Hij begon bij Ajax en ging vervolgens naar Excelsior, Elazigspor, FC Blackpool, Rio Ave FC, Sporting CP en nu dus bij Udinese. Zeegelaar heeft in ieder geval heel Europa gezien met al zijn transfers. Tot een debuut in Oranje kwam het echter nooit en dat dreigt ook zo te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen