Bekerfinale gepland op een zondag: is dat een probleem voor Spakenburg?

1 maart 2023, 08:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Spakenburg eerder in dit bekerseizoen al had afgerekend met FC Groningen, hielden weinig er rekening mee dat het ook FC Utrecht uit het toernooi zou knikkeren. De huidige nummer zeven van de tweede divisie zorgde dinsdagavond echter voor een enorme stunt door FC Utrecht op een 1-4 nederlaag te trakteren. De halve finale moet weliswaar nog gespeeld worden, maar in het vissersdorp droomt men al van een finaleplek. Die kan echter voor problemen gaan zorgen.

Het bekerseizoen van Spakenburg neemt waanzinnige vormen aan. In de tweede divisie draait de ploeg van trainer Chris de Graaf met een huidige zevende plek niet mee om de bovenste plaatsen, maar in de KNVB Beker was ze al te sterk voor achtereenvolgend DOVO, TEC, FC Groningen, VV Katwijk en dinsdagavond dus ook FC Utrecht. In de halve finale lonkt mogelijk de volgende ontmoeting met een Eredivisieclub.

Trainer De Graaf én smaakmaker Vince Gino Dekker zeiden na de bekerstunt tegen FC Utrecht te hopen op Feyenoord-uit in de halve finale. Maar nu Spakenburg de halve finale heeft bereikt, is het de club natuurlijk te doen om een finaleplaats en hoopt ze ook op 30 april naar de Kuip af te reizen. Dan staat de finale gepland. 30 april valt echter op een… zondag. En dat ligt gevoelig in het dorp, omdat het geloof daar nog steeds een grote rol speelt. 'De KNVB moet nu serieus een scenario gaan verzinnen wat te doen als Spakenburg de finale haalt, aangezien deze op zondag gespeeld wordt', schreef Thijs Faber gisteravond dan ook op Twitter.

'Geen probleem' voor de trainer

Op de clubsite staat het volgende: 'de vereniging heeft ten doel het beoefenen en het bevorderen van de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder, op alle dagen van de week, behalve op zondag.' Maar bij een eventuele finaleplaats zal dus een uitzondering moeten worden gemaakt. Voor trainer De Graaf lijkt dat geen probleem. "Als het aan mij ligt, dan gaan we gewoon", zei hij na de historische overwinning op FC Utrecht.

Maar voordat het zover is, moet Spakenburg zich eerst natuurlijk nog plaatsen voor de eindstrijd in de Kuip. Zaterdagavond weet de ploeg van De Graaf wie de tegenstander is in de halve finale. Woensdag- en donderdagavond staan de resterende kwartfinales op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach die loten zaterdag toch ajax uit!! (Warme bal) en dan liggen ze er toch uit iov knvb.

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit ga je toch niet menen? Zo'n historische finale lijkt mij wel even wat belangrijker dan het geloof. Tjonge jonge, even niet moeilijk doen hoor kerkgangers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen