WK-winnaar Scaloni wil niks weten van vergelijking en verklapt plan met Messi

21 maart 2023, 22:05
WK-winnaar Scaloni wil niks weten van vergelijking en verklapt plan met Messi

Lionel Scaloni werd vorige maand door de FIFA uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De bondscoach van Argentinië hield Pep Guardiola en Carlo Ancelotti in die uitverkiezing achter zich. Toch wilde Scaloni niks van een vergelijking met die grote oefenmeesters weten.

Scaloni hield Guardiola en Ancelotti ruim achter zich. De Argentijn loodste Argentinië eindelijk weer naar de wereldtitel en sprak dinsdag voor de eerste keer sinds het WK weer met de pers. "Als je een WK wint, dan wordt alles meteen uitvergroot", sprak Scaloni tegenover de aanwezige media. "Maar ik kan Ancelotti en Guardiola niet op hetzelfde niveau als mezelf zetten. Die prijs maakt me trots, maar dit zijn grootheden."

De 44-jarige bondscoach heeft superster Lionel Messi ook weer opgenomen in de selectie van de Argentijnen. De afgelopen maanden ging het regelmatig over de toekomst van de aanvoerder. Scaloni was duidelijk op het perspraatje. "Leo Messi blijft bij de nationale ploeg totdat hij zelf anders beslist. Als hij overweegt te stoppen, zal ik hem proberen te overtuigen. Hij is gelukkig op het veld en bij de nationale ploeg."

Oefeninterlands

Messi en Scaloni treden komend weekend voor de eerste keer sinds het WK weer aan in eigen land. Er staan voor La Albiceleste twee thuiswedstrijden op het programma. Aanstaande vrijdag speelt de WK-winnaar eerst in Buenos Aires tegen Panama. Vervolgens wacht dinsdag een wedstrijd tegen Curaçao. Dat duel staat op de planning in Santiago del Estero. Bij de bezoekers spelen de nodige jongens met Nederlandse roots.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen