Xavi doet een opvallende uitspraak in aanloop naar El Clásico

1 maart 2023, 13:43
Xavi doet een opvallende uitspraak in aanloop naar El Clásico

Hoewel FC Barcelona in januari nog veel te sterk was voor Real Madrid in de finale van de Supercup, ziet trainer FC Barcelona de hoofdstedelingen als favoriet voor de ontmoeting van donderdagavond. De eeuwige rivalen spelen in het Santiago Bernabéu de eerste van de tweede halve finales in de Copa del Rey.

De liefhebbers van El Clásico kunnen de komende tijd hun hart ophalen. Na de heenwedstrijd in Madrid treffen beide ploegen elkaar op 5 april voor de return in Barcelona. In de tussentijd spelen FC Barcelona en Real Madrid op 19 maart een belangrijke en zo niet cruciale wedstrijd in de strijd om de landstitel. Drie Clásico's in aantocht, en dat terwijl er al twee zijn gespeeld. In oktober bleek Real Madrid nog een paar maatjes te groot (3-1), maar in januari werd de ploeg van trainer Carlo Ancelotti in de finale van de Supercup met dezelfde cijfers verslagen.

FC Barcelona-trainer Xavi wijst Real Madrid desondanks aan als grote favoriet voor het treffen van morgenavond. "Real Madrid is de huidige winnaar van de Champions League en Liga. De Spaanse Supercup heeft daar niks mee te maken", zei Xavi woensdagmiddag op een persconferentie. "Wij zijn een team in opbouw. Ik denk dat Real Madrid de favoriet is. Ik moet eerlijk zijn, het maakt mij niet uit om dat te zeggen."

FC Barcelona is goede vorm kwijt

Dat Xavi daags voor de bekerkraker in de underdogpositie kruipt, kan ook niet helemaal los worden gezien van de recente vorm van FC Barcelona. De Catalanen schoten dit kalenderjaar uit de startblokken, maar na de Europese uitschakeling tegen Manchester United gingen ze afgelopen zondag onderuit tegen laagvlieger Almería. Real Madrid speelde zaterdag weliswaar gelijk tegen Atlético Madrid, maar was een paar dagen eerder nog veel te sterk voor Liverpool (2-5).

Lees ook: Flinke domper voor Barça: Lewandowski voorlopig niet inzetbaar

FC Barcelona en Xavi missen morgenavond tevens een aantal belangrijke krachten. Pedri, Ousmane Dembélé én Robert Lewandowski zijn allemaal geblesseerd en moeten de kraker dus aan zich voorbij laten gaan. Xavi staat voor een lastige klus om een elftal op de been te brengen dat zich kan meten met de winnaar van de Champions League en Liga. "We staan aan de poorten van de finale en dat motiveert ons. We zullen ons beste gezicht tonen", klonk de oefenmeester desondanks vastberaden.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Als ik zeg dat Barça geen ksns maakt tegen RM, heb ik het dan mis ?🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen