Zlatan Ibrahimovic (41) maakt rentree in Zweedse selectie

15 maart 2023, 14:11
Zlatan Ibrahimovic (41) maakt rentree in Zweedse selectie

Zlatan Ibrahimovic (41) is door de Zweedse bondscoach Janne Andersson opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met België en Azerbeidzjan. De aanvaller van AC Milan is bedankte in 2016 voor het eerst voor de nationale ploeg maar keerde in 2021 en 2022 al eerder terug als international. 

Met 62 doelpunten in 121 interlands is Zlatan topscorer aller tijden in de Zweedse ploeg. Bondscoach Andersson is dan ook blij dat hij weer een beroep op de routinier kan doen. "Zlatan en ik hebben gedurende zijn revalidatie contact gehouden. Nu voelt hij zich goed genoeg om een bijdrage te kunnen leveren op het veld. Zijn persoonlijkheid en ervaring voegen veel toe aan onze selecite, hij is uniek", aldus Andersson. 

Een basisplaats lijkt echter niet in het verschiet te liggen voor Zlatan. De aanvaller zal in een vergelijkbare rol worden gebruikt als die hij in Milaan bekleedt. Als invaller kwam hij in de afgelopen drie competitieduels maximaal een half uur binnen de lijnen. Daarvoor stond hij het gehele seizoen met een knieblessure langs de kant. 

Met de teruggekeerde Zlatan hoopt Zweden zich weer eens voor een eindtoernooi te kunnen plaatsen. Het WK in Qatar ging aan de neus van de Scandinaviërs voorbij nadat Polen in de play-offronde te sterk bleek. Voor het EK van 2024 is Zweden ingedeeld in een groep met België, Oostenrijk, Azerbeidzjan en Estland. De eerste twee ploegen in de poule plaatsen zich voor de eindronde in Duitsland. Op 24 maart openen de Zweden de kwalificatiereeks met een uitduel tegen België. Drie dagen later komt Azerbeidzjan op bezoek. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ja ze moeten toch iemand hebben die de boel op scherp zet, en dat kan hij hoor. Maar of het verstandig is, persoonlijk denk ik van niet want hij krijgt te veel aandacht en dat gaat ten koste van de selectie, maar goed, Ik zeg zo maar wat 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen