Finse miljardair fileert United-eigenaren na afhaken in overnamestrijd

12 april 2023, 21:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Finse miljardair  Thomas Zilliacus trekt zich terug als potentiële nieuwe eigenaar van Manchester United. Dat heeft hij zelf in een tweetal berichten op Twitter bekendgemaakt en toegelicht. Daarbij worden de huidige eigenaren, de Amerikaanse familie Glazer, bepaald niet gespaard. 

Zilliacus was met de Qatarese sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani en de Britse INEOS-eigenaar Sir Jim Ratcliffe verwikkeld in een driestrijd om de Glazers af te lossen als eigenaren op Old Trafford. Eind maart legden alle drie de partijen een vernieuwd bod neer bij de zakenbank die de overname begeleidt namens de familie Glazer, maar dat blijkt niet voldoende. 

De Glazers hebben de potentiële kopers namelijk laten weten dat er een nieuwe, derde biedingsronde van start gaat. En dat is tegen het zere been van Zilliacus. 'Jim Ratcliffe, sjeik Jassim en ikzelf waren allemaal bereid om een deal uit te onderhandelen', schrijft hij woensdag op Twitter. 'Maar in plaats daarvan starten ze een nieuwe ronde. Ik weiger deel uit te maken van een farce die is opgezet om de winst van de verkopers zo hoog mogelijk te maken ten koste van Manchester United.'

Dat was niet de enige kritiek die de Glazers van Zilliacus moesten slikken. Enkele minuten eerder had hij al uitgelegd wat het gevolg van hun derde biedingsronde in zijn ogen is. 'Dit uitstel maakt het heel erg moeilijk voor de nieuwe eigenaar om komend seizoen een winnend elftal samen te stellen', waarschuwt hij de club. 'De Glazers hebben geen respect voor de club', merkte Zilliacus bovendien op. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen