'Geheime meeting' van Ronaldo sorteert effect: Al-Nassr breekt per direct met hoofdcoach

13 april 2023, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Cristiano Ronaldo krijgt bij Al-Nassr een nieuwe trainer: Rudi Garcia is donderdag ontslagen door de nummer twee van Saudi-Arabië. Aanleiding voor het vertrek zijn de matige sportieve prestaties. Al kan de ongelukkige relatie met Cristiano Ronaldo niet helemaal losgezien worden van dit besluit.

Eerder deze week kwamen de sterke geruchten al naar buiten dat Garcia zou vertrekken bij Al-Nassr, maar het is inmiddels officieel gecommuniceerd door de club. Al-Nassr had aan het begin van dit seizoen torenhoge ambities en daarvoor werd onder meer Cristiano Ronaldo aangetrokken, maar met nog zeven duels te spelen, staat de club op de tweede plaats achter Al-Ittihad. Aan die club moest de Arabische Super Cup ook al worden afgegeven, want Al-Nassr verloor in de finale van de huidige koploper van de Saudische competitie.

Artikel gaat verder onder video

Garcia kwam meteen de na komst van Ronaldo in opspraak, omdat hij uit de grap vertelde dat hij liever Lionel Messi naar de club zou hebben gehaald dan Cristiano Ronaldo. Dat viel bij de Portugees niet in goede aarde. Sindsdien werd er al geschreven dat de relatie tussen beide heren verre van optimaal was: volgens Marca zou Ronaldo in een geheime meeting met de clubleiding hebben geprobeerd om Garcia te laten ontslaan.

Voor de komst van Ronaldo stond Al-Nassr onder Garcia, die in deze zomer de opvolger was van Miguel Angel Russo, overigens wel op de eerste plaats en moest de finale voor de Arabische Super Cup nog worden gespeeld. In die zin is ook de komst van Ronaldo nog geen daverend succes gebleken, ondanks dat hij persoonlijk wel goede statistieken kan overleggen sinds zijn komst. Het 0-0 gelijkspel tegen Al-Ettifaq bleek de laatste wedstrijd van Garcia als eindverantwoordelijke van Al-Nassr. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spelers als Ronaldo, Messi en Mbappé hebben veel te veel te vertellen binnen een club. Alleen maar omdat zo'n club bang is dat ze willen vertrekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen