Busquets hakt knoop door en verlaat Barcelona na achttien jaar

10 mei 2023, 11:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sergio Busquets gaat FC Barcelona na afloop van het huidige seizoen transfervrij verlaten. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekendgemaakt. De 34-jarige middenvelder speelde zijn hele loopbaan voor de Catalanen. 

De afgelopen dagen werden de geruchten steeds sterker dat Busquets op korte termijn zijn vertrek uit Barcelona wereldkundig zou gaan maken. De middenvelder leek lange tijd te twijfelen over zijn toekomst, mede omdat trainer (en voormalig ploeggenoot) Xavi Hernández meermaals liet blijken graag langer met de routinier door te willen. 

Toch heeft dat er niet voor kunnen zorgen dat Busquets de deur komende zomer definitief achter zich dicht trekt. Over zijn mogelijke bestemmingen wordt volop gespeculeerd. Ondanks interesse vanuit de Amerikaanse MLS lijkt een overstap naar Saoedi-Arabië momenteel het meest waarschijnlijke scenario. Daar zou Busquets nog één keer samen kunnen spelen met Lionel Messi, die eveneens op weg lijkt naar het Midden-Oosten. 

In de persoon van Busquets raakt Barcelona de laatste speler uit het gouden 'tiki taka-tijdperk' kwijt. De zoon van voormalig Barcelona-keeper Carles Busquets debuteerde als twintigjarige in 2008 onder Pep Guardiola in Camp Nou. In zijn eerste seizoen won hij direct de Champions League, een prestatie die hij in 2011 en 2015, inmiddels onder Luis Enrique, nog eens herhaalde. Bovendien werd Busquets liefst acht keer kampioen van Spanje en speelde hij tussen 2009 en nu liefst 143 interlands voor Spanje, waarmee hij een wereldtitel (2010) en een Europese titel op zijn naam zette. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen