Mega-operatie in Portugal: grote clubs doorzocht, transfer Bas Dost verdacht

17 mei 2023, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De Portugese fiscus doorzoekt woensdag de stadions van FC Porto, Benfica en Sporting Portugal, zo melden diverse media in Portugal. Er wordt op grote schaal onderzoek gedaan naar mogelijke belastingfraude en het witwassen van geld.

De openbaar aanklager in Portugal maakt melding van 'meer dan zeventig doorzoekingen' in Portugal: behalve de drie grote clubs worden ook bedrijven, juridische kantoren en woningen van individuen doorgelicht. Het onderzoek naar de voetbalclubs richt zich op het handelen bij transfers en de contracten die werden opgesteld.

Artikel gaat verder onder video

Bij Benfica worden de transfers van Gonçalo Guedes, Odysseas Vlachodimos, en Chiquinho onderzocht. Het onderzoek naar Sporting richt zich op transfers die tussen 2015 en 2017 plaatsvonden onder toenmalig president Bruno de Carvalho. Het gaat om de transfers van Bas Dost, Naldo, André Pinto, Rúben Semedo, Battaglia, Beto Pimparel en Schelotto..

Bij Porto worden de transfers van Licá en Carlos Eduardo onder de loep genomen. Ook is de woning van Alexandre Pinto da Costa, een zaakwaarnemer en de zoon van Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa, woensdagochtend doorzocht. Volgens de berichtgeving in Portugal werken alle drie de clubs mee aan het grootschalige onderzoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen