Voor Feyenoord staan miljoenen op het spel in spannende Engelse degradatiestrijd

3 mei 2023, 09:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord staat op het punt zich te verzekeren van de landstitel - en daarmee de lucratieve kwalificatie voor de Champions League. Ook de ongekend spannende degradatiestrijd in de Premier League kan de Rotterdammers echter nog een fraai zakcentje op gaan leveren.

Met nog vier speelronden te gaan lijken er nog vijf clubs te zijn die zich ernstig zorgen moeten maken in de Premier League. De nummers zestien, zeventien en achttien (Leicester City, Leeds United en Nottingham Forest) hebben allen dertig punten. Daaronder volgt Everton met 29 punten op de negentiende stek, terwijl hekkensluiter Southampton er met 24 punten het slechtst voorstaat. De ploegen daarboven, te beginnen met West Ham United (vijftiende met 34 punten én een wedstrijd minder gespeeld), lijken zo goed als veilig.

Artikel gaat verder onder video

De strijd zal vanuit Rotterdam met spanning gevolgd worden. Feyenoord verkocht afgelopen zomer namelijk twee spelers aan de Premier League in de personen van Marcos Senesi (aan Bournemouth) en Luis Sinisterra (aan Leeds United). Waar eerstgenoemde - Bournemouth staat dertiende met 39 punten - zo goed als veilig lijkt, moet de ploeg van de Colombiaan Sinisterra nog flink aan de bak om degradatie naar de EFL Championship te ontlopen. Leeds ontdeed zich woensdag van technisch directeur Victor Orta. De verwachting is dat trainer Javi Gracia het volgende slachtoffer wordt - zijn opvolger Sam Allardyce zou al klaarstaan om de ploeg door de laatste vier duels heen te loodsen.

Feyenoord ontving voor Senesi een basisbedrag van 15 miljoen euro. Sinisterra was zelfs nog duurder; voor hem ving de club liefst 25 miljoen. Die bedragen kunnen echter door een aantal vastgestelde bonussen nog verder oplopen. Bij lijfsbehoud van beide clubs zullen er opnieuw miljoenen naar Rotterdam stromen, zo gaf algemeen directeur Dennis Te Kloese eerder dit seizoen al te kennen in een interview met TheAthletic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen