Loïs Openda staat na indrukwekkend seizoen voor transfer van 30 miljoen euro

5 juni 2023, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Loïs Openda lijkt RC Lens in te ruilen voor RB Leipzig. De ex-speler van Vitesse ruilde afgelopen zomer Club Brugge in voor de Franse club en beleeft daar een uitstekend seizoen. Lens werd dit seizoen tweede en de international van België had een groot aandeel in deze mijlpaal. 

Christopher Nkunku gaat Leipzig vermoedelijk verlaten deze zomer verlaten voor Chelsea en de Duitse club is in de zoektocht naar een vervanger uitgekomen bij Openda. De Belg heeft al een persoonlijk akkoord met Leipzig en de onderhandelingen tussen de clubs zijn bezig. In Duitsland wacht een contract tot de zomer van 2028. De Duitse bekerwinnaar wil rond de dertig miljoen euro betalen, meldt BILD. 

In Frankrijk presteert Openda heel goed met 31 doelpunten in 38 gespeelde duels en dan ook nog eens vier gegeven assists. Lens werd mede door deze prestatie tweede in de Ligue 1 met maar één punt achterstand op de gedoodverfde titelkandidaat Paris Saint-Germain. 

Openda speelde voorheen nog twee seizoen op huurbasis bij Vitesse. Club Brugge verhuurde de aanvaller tweemaal aan de Arnhemmers en zonder echt veel te spelen in België heeft de club toch een vergoeding van 9,8 miljoen euro ontvangen. Dat bedrag wordt nu minstens drie keer zoveel. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen