'Juventus heeft keiharde mededeling voor clubicoon Leonardo Bonucci'

13 juli 2023, 21:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Juventus heeft aanvoerder Leonardo Bonucci (36) niet meer nodig, meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde journalist Fabrizio Romano donderdagavond. De routinier staat - op een uitstapje van één seizoen bij AC Milan na - al sinds 2010 onder contract in Turijn maar mag nu per direct vertrekken bij De Oude Dame.

Mocht het nieuws van Romano op waarheid berusten, dan komt na 502 (!) wedstrijden in het shirt van Juventus een einde aan een tijdperk voor de centrale verdediger. Toch komt de mededeling niet geheel uit de lucht vallen. Bonucci kwam afgelopen seizoen mede door blessureleed 'slechts' in 26 wedstrijden van Juventus binnen de lijnen.

Artikel gaat verder onder video

"Bonucci maakt niet langer deel uit van het project bij Juventus", omschrijft Romano de boodschap die de speler donderdag zou hebben gekregen. "De club heeft besloten hem uit de eerste selectie te verwijderen", vervolgt het bericht. "Bonucci is per direct beschikbaar op de transfermarkt", sluit Romano af. Juventus kán nog een transfersom vangen voor de 121-voudig Italiaans international; zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2024. Recent werd hij nog in verband gebracht met een overstap naar Newcastle United, mogelijk zet die club door nu de weg in Turijn dood lijkt te lopen voor de ervaren stopper.

McKennie, Arthur en Zakaria
Naast Bonucci zou Juventus ook middenvelders Weston McKennie, Arthur Melo en Denis Zakaria hebben laten weten dat ook zij komend seizoen overbodig zijn en mogen vertrekken. Het trio bracht afgelopen seizoen al (deels) op huurbasis door in de Premier League. McKennie kon de degradatie van Leeds United niet voorkomen, Arthur vervulde een marginale bijrol bij Liverpool en Zakaria kende een weinig succesvol seizoen bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen