Newcastle United trekt opnieuw de portemonnee: 44 miljoen voor eenmalig Engels international

23 juli 2023, 16:49
Foto: © ProShots

Newcastle United heeft na Sandro Tonali de tweede grote zomeraankoop gepresenteerd. De club van Sven Botman versterkt zich voor een lieve som van 44 miljoen euro met Harvey Barnes (25), die overkomt van het gedegradeerde Leicester City.

Dat maakt de club zondagmiddag bekend. Barnes is afkomstig uit de jeugdopleiding van Leicester. Nadat de club hem verhuurde aan onder meer Barnsley en West Bromwich Albion groeide hij vanaf het seizoen 2019-20 uit tot belangrijke kracht aan de linkerkant. Uiteindelijk zou hij 146 competitiewedstrijden spelen voor de verrassende landskampioen van 2016. Daarin scoorde hij 35 keer en leverde hij 25 keer een assist aan een teamgenoot.

Artikel gaat verder onder video

In oktober 2020 speelde Barnes als invaller tegen Wales zijn voorlopig enige interland voor Engeland. Een kwartier voor tijd gunde bondscoach Gareth Southgate de linkspoot zijn debuut als invaller voor Jack Grealish. Sindsdien wacht Barnes op zijn tweede interland. Afgelopen seizoen kende hij persoonlijk een aardig jaar; zijn dertien competitietreffers konden echter niet voorkomen dat Leicester afzakt naar het tweede niveau.

Met de komst van Barnes haakt Newcastle in op het aanstaande vertrek van Allan Saint-Maximin. De Fransman staat voor een overgang naar Saudi-Arabië, zo werd eerder deze week duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen