Ajax moet naar Bulgarije, FC Twente treft Tadic ondanks staking

17 augustus 2023, 22:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax moet in de play-offs van de Europa League afrekenen met Ludogorets. De club van bankzitter Sergio Padt rekende in de return met veel machtsvertoon af met Astana. Tot de pauze waren de bordjes na de 1-1 van vorige week in evenwicht met 1-1 halverwege, maar in de tweede helft scoorde de thuisploeg nog liefst vier (!) keer: 5-1. FC Twente treft Dusan Tadic.

Bernard Tekpetey en Jakub Piotrowski zijn de spelers die Ajax in de gaten moet houden in de komende duels met Ludogorets, want beide spelers namen donderdag twee doelpunten voor hun rekening. Voormalig AZ-verdediger Aslak Witry nam de assists bij het openingsdoelpunt voor zijn rekening, waarna Dembo Darboe nog voor de gelijkmaker zorgde namens Astana. In het tweede bedrijf liepen de Bulgaren alsnog makkelijk weg bij de opponent.

Dus kent Maurice Steijn de toekomstige tegenstander in de play-offs van de Europa League, de enige horde die de Amsterdammers moeten overleven om de groepsfase te bereiken. De eerste wedstrijd van de laatste voorronde voor de Europa League wordt op 24 augustus gespeeld. De return volgt een week later, op 31 augustus. Mocht de ploeg van Steijn er niet in slagen zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, dan komt Ajax dit seizoen uit in de Conference League.

FC Twente treft Tadic
Voor FC Twente is er een weerzien met een oude bekenden uitgerold: Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde komen met Fenerbahçe SK naar Enschede voor de play-offs van de Conference League. Na de 3-1 overwinning in Turkije stelde het dit seizoen nog foutloze team van Tadic na een kwartier de volgende ronde al veilig na een treffer van Irfan Kahveci. NK Maribor kwam die achterstand niet meer te boven, mede doordat er voor de pauze een pingel werd gemist door Arnel Jakupovic, waardoor het tweeluik niet spannend meer werd. Tadic en Sebastian Szymański troffen nog doel.

Het duel werd nog even ontsierd door wangedrag van de supporters op de tribune: door onderlinge vechtpartijen werd het duel zelfs gestaakt (zie onder). Aanhangers van de thuisclub zouden zich als steward hebben verkleed om onrust te kunnen veroorzaken. Voor de Tukkers is het na Fiorentina vorig seizoen opnieuw een loodzware loting om de groepsfase ditmaal wel te bereiken. Ook Ferdi Kadioglu staat onder contract bij de opponent van FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

LudoGorest moet je niet onderschatten. Ajax is nog niet klaar door die moeilijke transfers. Maar Ajax heeft nu een nieuwe ploeg en die middelmaat als Taylor, Klaassen en Berghuis gaat bankzitten dus nieuwe spelers, nieuwe frisheid en grinta hoop ik.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch blijf ik erbij dat Ajax de clinsh gaat winnen over twee wedstrijden, al zou het een uitslag van 2x 2-1 zijn.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

waarom krijgt ajax eigenlijk vrij dit weekend?? omdat ze voor de el naar Bulgarije moeten??? lekker waardeloos!! als het nu voor de cl was zou ik zeggen oke maar dit gaat dus nergens over!! knvb weer lekker partijdig!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen