Valentijn Driessen diep onder indruk: 'Een basisplaats bij Oranje? Geen gekke gedachte'

7 augustus 2023, 07:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Talpa

Valentijn Driessen is onder indruk van wat Joey Veerman vrijdagavond tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV (0-1) heeft laten zien. De 24-jarige middenvelder krijgt in de offensieve speeltijd van Peter Bosz meer vrijheid, wat zijn spel ten goede lijkt komen. Dat Veerman denkt dat hij in zijn nieuwe rol een basisplaats bij het Nederlands elftal kan veroveren, vindt Driessen geen gekke gedachte.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat het knap is van Bosz dat hij Veerman ervan heeft overtuigd dat hij in een defensievere rol van grotere betekenis kan zijn voor het team dan in een aanvallende rol. "Feyenoord joeg hem met één man op, met twee man en soms zelfs met drie man. Altijd voetbalde de Volendammer zich heel eenvoudig onder de druk uit. Waarmee hij de angel haalde uit het spel van de landskampioen. Geen enkele keer maakte de ploeg van Arne Slot vorig seizoen zo’n onbeholpen indruk bij het intensief druk zetten als vrijdag tegen PSV."

Artikel gaat verder onder video

Waar Veerman bij Ruud van Nistelrooij niet onbetwist was, heerste hij volgens Driessen in De Kuip als een grote veldheer. "Eentje die Feyenoord anderhalf jaar geleden aan de neus voorbij zag gaan omdat toenmalig technisch directeur Frank Arnesen niet doorpakte. Slot baalde er vrijdag zienderogen nog steeds van. Iedere PSV-aanval begon bij Veerman. Maar soms was hij het tussenstation naar de aanval en af en toe dook hij op rond Feyenoords strafschopgebied. In de offensieve speelstijl van Bosz krijgt Veerman die vrijheid. Dan is het spelen als defensieve middenvelder in het systeem van Van Nistelrooij totaal iets anders dan in de visie van Bosz."

Dat men de laatste tijd niets van Veerman of zijn manager heeft vernomen van een eventuele vertrekwens, vindt Driessen niet zo vreemd. "Sterker, Veerman is ervan overtuigd dat hij in deze nieuwe rol bij PSV een basisplaats kan veroveren bij het Nederlands elftal. Geen gekke gedachte. Tegen Italië voor de Nations League liet hij als invaller al een prima indruk achter bij bondscoach Ronald Koeman. Voor Bosz, Veerman en PSV wordt het zaak de goede eerste indruk te bevestigen in de dubbel met Sturm Graz."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JMP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De trieste teloorgang van de ooit zo trotse Telegraaf sportredactie. Ze zijn er definitief uitgeknikkerd bij Ajax, waarop besloten is bij monde van Valentijn Driessen en Mike Verweij létterlijk alles wat met Ajax te maken heeft zwart te maken. Het meest trieste is de verwoede poging om zich nu bij PSV als al dan officiële mediapartner naar binnen te werken. De artikelen van de sport redactie van De Telegraaf waren altijd zeer lezenswaardig, inmiddels is dezelfde sport redactie vervallen tot een ordinaire roddelrubriek.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De telegraaf is niet anders dan dat het jarenlang al is . Een verschil ze zijn voor ajax nu ook kritisch ipv alleen voor de rest .

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan Driesen ook nog serieuze journalistiek bedrijven? Veerman speelt één goede wedstrijd en moet meteen in de basis bij Oranje? Ik sluit helemaal niet uit dat hij deze lijn door gaat trekken, maar het is bizar om dit nu al te roepen. Één zwaluw maakt nog geen zomer.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij speelde ook een goeie wddstrijd omdat ons middenveld net is samengesteld dus nog onwennig . Dus ja goed gespeeld maar idd na 1 wedstrijd al oranje!? . Maar dit is hoe het werkt zie ook lang . Speelde niet bijzonder ,scoort de goal ,en iedereen loopt met hem weg . Ben trouwens ook wel benieuwd als sangare weggaat daar . Maar goed wat ik voor en na die wedstrijd al zei het zegt niks over de rest van het seizoen . Bij psv,ajax ,en feyenoord gaat nog genoeg gebeuren voor 1 september

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Valentijn kan heel goed wenden draaien en keren Vandaag lult hij zo, en morgen weer heel anders Vaak ook omdat hij er dan helemaal naakt zit/zat

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen