Ajax bereikt akkoord en haalt Damián van der Vaart naar Amsterdam

6 september 2023, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft Damián van der Vaart vastgelegd. De zeventienjarige zoon van Rafael van der Vaart komt over van Esbjerg fB en tekent in Amsterdam een contract voor één seizoen.

Ajax bereikte anderhalve maand geleden een persoonlijk akkoord met Van der Vaart. De onderhandelingen met Esbjerg verliepen echter stroef. "Ajax doet er alles aan om hem te laten tekenen, daar heb ik geen commentaar op. Maar Esbjerg doet een beetje… ze ruiken geld. Misschien een beetje te veel. Aan de andere kant hebben ze 'm wel drie jaar opgeleid. Ik snap het dus wel, het komt goed, het duurt lang. Ik baal ervan dat die jongen er een beetje de dupe van is. Dat doet mij verdriet. Het duurt maar en het duurt maar", zei Van der Vaart senior een tijdje geleden bij Studio Sport.

Artikel gaat verder onder video

Esbjerg wilde naast een opleidingsvergoeding nog wat extra geld. "Ajax wilde dat eerst niet, nu wel. Nu wil Esbjerg weer een beetje meer. Dan duurt het veel te lang. Die jongen woont bij m'n ouders en vraagt zich steeds af wanneer hij mag. Nogmaals: het komt goed, maar het is klote voor die jongen." De zeventienjarige Damian heeft bij Esbjerg een contract tot december van dit", gaf de voormalig middenvelder aan.

Inmiddels zijn de plooien gladgestreken. Het is de verwachting dat de middenvelder aansluit bij Ajax Onder-18.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

och och het zal wel weer eens iets met de naam te maken hebben!! zo ken ik er nog een stel die omdat ze zelf hoog speelde hun zoon door te slijmen binnen haalde!! wat een zielig gedoe zeg!! mag mijn zoon bij jullie spelen aaaaaaah alseblieft!! en straks technisch directeur Thijs Römer zeker??

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jordy Cruijff begon ook bij de jeugd van Ajax en daarna Barcelona en haalde zonder moeite het Nederlandse elftal. Zo werkt het nou eenmaal ,de kans dat mijn buurjongen zonder een bekende vader zo'n kans krijgt is nihil.

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

net zo'n irritante kop als zijn vader.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen