Bayern München komt met update over blessure Matthijs de Ligt

24 september 2023, 14:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bayern München heeft meer bekendgemaakt over de blessure waarmee Matthijs de Ligt zaterdag uitviel tijdens de ruime 7-0 overwinning op VfL Bochum. Waar gevreesd werd voor een knieblessure, lijkt de schade op basis van de nieuwe informatie behoorlijk mee te vallen.

De Ligt stond de afgelopen weken vaker dan hem lief was langs de zijlijn: trainer Thomas Tuchel koos voor aanwinst Kim Min-jae naast Dayot Upamecano in het centrum van de defensie. Zaterdag kreeg De Ligt dan toch de kans en die leek hij te gaan grijpen. Uit een hoekschop van Joshua Kimmich kopte hij na een halfuur spelen de 3-0 tegen de touwen.

Artikel gaat verder onder video

Na 45 minuten zat zijn duel er echter op; halverwege bleef de Nederlander achter in de kleedkamer. Upamecano was zijn vervanger; Bayern liep vervolgens verder uit naar de ruime 7-0 einstand. Na de wedstrijd maakte Tuchel bekend dat De Ligt een MRI-scan zou moeten ondergaan om te beoordelen hoe het met zijn gekwetste knie stond.

De uitslag daarvan is echter positief: het herstel van De Ligt zal slechts enkele dagen vergen. Zijn deelname aan de eerstkomende interlands lijkt dan ook niet in gevaar te komen. Op 13 oktober neemt Oranje het in de EK-kwalificatiereeks in Amsterdam op tegen Frankrijk, drie dagen later speelt de ploeg van Ronald Koeman het uitduel met Griekenland.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen