Daley Blind naast Virgil van Dijk in verdediging van Oranje? 'Ik ben hier een beetje stil van'

4 september 2023, 18:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen heeft voor ontzetting gezorgd bij zijn collega Pim Sedee nadat hij de vervanger voor de geblesseerde Jurriën Timber bij Oranje aanwees. De Nederlandse verdediger raakte tijdens zijn competitiedebuut zwaar geblesseerd en is daardoor lange tijd niet beschikbaar voor Ronald Koeman. Driessen vindt dat Daley Blind als back-up moet gaan fungeren, maar kan absoluut niet op bijval rekenen.

“Wat is nu, door al die blessures en reserverollen, het ideale centrale duo?”, vraag Sedee zich af tijdens de Kick-off podcast van De Telegraaf. “Ik zou het leuk vinden om met (Virgil, red.) Van Dijk en Blind te gaan spelen. Blind doet het uitstekend bij Girona”, antwoordt de chef voetbal. Nog voordat Driessen zijn zin heeft afgemaakt, reageert Sedee met de grootst mogelijke verbazing. “Die kun je toch niet centraal zetten bij het Nederlands elftal?”

Artikel gaat verder onder video

“Blind had ook zo bij Ajax terug kunnen komen. Uitstekende speler, bewijst hij nou ook bij Girona. Die staan gewoon tweede in de LaLiga”, vervolgt Driessen. “Dat is gewoon scorebordjournalistiek!”, meent presentator Sedee, maar dat is volgens zijn collega niet waar. “Ik heb een wedstrijd van hem gezien, toen bleef hij met twee vingers in de neus overeind. En je kan Van Dijk gewoon naast hem zetten, want die heeft de snelheid.”

Sedee hecht weinig waarde aan de uitleg van Driessen. “Ik ben hier een beetje stil van. Blind heeft uiteindelijk zijn mooiste tijd wel achter hem liggen”, zegt de presentator, terwijl de hevige discussie zo goed als afgerond is. Volgens Mike Verweij, ook aanwezig tijdens de podcastopnames, vindt dat Micky van de Ven ook nog niet geschikt is als vervanger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen