FC Volendam furieus na besluit van KNVB: 'Dit is pas competitievervalsing!'

25 september 2023, 16:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Volendam is furieus nu de inhaalwedstrijd tegen Ajax van woensdagavond niet doorgaat. De KNVB heeft een streep door het duel gezet omdat woensdagmiddag het restant van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt gespeeld.

Bij monde van Jan Smit laat Volendam weten ongelooflijk boos te zijn. "De KNVB heeft zojuist besloten dat de wedstrijd Ajax - Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld! Dat betekent dat de geplande wedstrijd Ajax - Volendam woensdagavond komt te vervallen! Zonder overleg! Dat is pas competitievervalsing! Zowel Ajax als FC Volendam is niet akkoord met dit belachelijke besluit...", briest Smit op Instagram.

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam zou eigenlijk in het weekend van 26/27 augustus worden gespeeld. Vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers werd het duel verplaatst naar woensdag 27 september. Een nieuwe datum voor de wedstrijd is nog niet geprikt.

Volendam gaf eerder op de maandag nog aan ervan uit te gaan dat de wedstrijd tegen Ajax door zou gaan. “We hebben 400 kaartjes verkocht en daar is op dit moment nog niks in veranderd”, zei een woordvoerder van de club tegen De Telegraaf. “W wachten verder af wat Ajax gaat doen. We zijn woensdag te gast en horen het wel.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jan smit ga liedjes zingen

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan wel zo reageren maar hij heeft gewoon een punt.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft zeker een punt. Dan zie ik 1 uitweg. 0-3 blijft staan, want Feyenoord gaat echt niet akkoord met ergens in november. En dat zou ook krom zijn. Ze geven teams ‘s weekends rust voor Europese verplichtingen, maar een inhaalwedstrijd kan wel omdat een aantal zich niet kan gedragen. Gezien het drukke programma slaat dat nergens op en zou erg tegenstrijdig zijn.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Enige nadeel wat je dan hebt is mensen die zeggen "ja het had erger kunnen zijn". En dat snap ik ook, Feyenoord zou misschien nog wel 2/3 goals kunnen scoren. Is wel een doelsaldo van +3. Er is gewoon geen enkele goede oplossing. Alleen door gewoon de wedstrijd van Volendam door te laten gaan

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn al 400 kaarten verkocht. Zeker de klapper van het jaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen