Steijn komt met pijnlijke uitspraak over onderonsje met Mannsverk en Tahirovic

17 september 2023, 17:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Maurice Steijn had al snel door dat zijn tactische plan niet uitpakte zoals gehoopt in de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Na vijf minuten, bij een 0-0 stand, kwam de trainer het veld op om Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic toe te spreken. Op de persconferentie na de 3-1 nederlaag werd hij gevraagd naar het onderonsje.

Een blessurebehandeling van Brian Brobbey gaf Steijn de gelegenheid om zijn twee controlerende middenvelders aan te spreken. Wat hij tegen ze zei? “Dat ze hun man op moeten pakken”, vertelt Steijn na afloop. Zijn woorden sorteerden niet het gewenste effect, moet hij toegeven. “Nee, maar ik kan ze moeilijk om de dertig seconden naar me toe roepen”, klinkt het pijnlijk genoeg.

Artikel gaat verder onder video

Steijn had de gevaren van Twente deze week uitvoerig besproken met zijn spelers. “Je gaat ervan uit dat je het laat zien op de beelden, dat je erop traint. Dat is ook de reden dat ze naast elkaar moesten spelen: we verwachtten Vlap aan de binnenkant. Dit Twente heeft geen geheimen, zeker niet voor mij (Steijn speelde vorig seizoen met Sparta viermaal tegen Twente, red.). Dan moet je vanuit de man spelen.”

“Berghuis pakt een van de twee controleurs; een van de buitenspelers pakt de andere controleur”, schetst Steijn het beoogde speelplan. “Dan heb je het voor elkaar. Maar nogmaals: als je geen mensen oppakt, en er is geen leiding, dan wordt het wel lastig.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetballen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gescout deze zomer. Prima spelers beschikbaar. Beter 3 of 4 goede dan 12 matige. Midden veld klopt van geen kant. F speeltuin

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn klets veel onzin over te weinig inzet en taken niet uitvoeren , bla bla bla en probeert zich weer in te dekken. Hij zou zijn team De tegenstanders onder druk moeten zetten. Maar dat ziet deze praatjesmaker niet. Hij blijkt gewoon een waardeloze trainer te zijn die ook nog de boek ondermijnt.

mva66
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

moet je wel de spelers hebben die kunnen voetballen die Duitser heeft het gedaan niet Steijn

Duke67
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je slapers van verdedigers in je selectie heb dan maak het niet uit wie de trainer is As Ajax volgende keer wint hebben ze het goed gedaan verliezen ze dan is Steijn een waardeloze Trainer belachelijk als je zo over Steijn denk Als hij die gassie nog uit moet leggen waar ze moeten lopen dan zijn het een stelletje amateurs bij Ajax

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doet iedereen Twente niet veel tekort door Ajax neer te zetten als dramatisch? Ajax heeft het altijd lastig tegen Twente maar Twente is nu uitstekend in vorm, heeft een geweldige selectie. Ajax heeft wel zeven of acht nieuwe spelers in de basis en kent nog geen automatismen. Veel spelers zijn nog niet gewend aan de manier van spelen en zijn nog maar net gearriveerd. Logisch dat een uitstekend Twente in eigen huis wint. Dat gezeik dat Steijn niets kan en alle aankopen waardeloos zijn wordt ook maar gretig door iedereen overgenomen. Zou leuk zijn als er ook wat mensen positief over voetbal zouden kunnen schrijven. Sport is om van te genieten. Meeste zeurpieten hebben nog nooit voor een vertegenwoordigend team gespeeld …

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een grapjas is Maurice Stein. Ik lees dat hij zijn tactisch plan wilde omzetten. Ja , van matennaaien en onrust stoken naar het laten vallen en schofferen van alle nieuwe spelers. Hij is de meeste gluiperige en onbetrouwbare loser ooit . En bij de Telegraaf zijn het Mike Verweij En Valentijn Driessen , die ook meedoen met dit soort praktijken. Dat krijg je, als je weinig verstand van voetbal hebt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen