Apathisch Ajax vol met kopzorgen in het rechterrijtje na pijnlijk verlies

17 september 2023, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax raakt steeds dieper in de zorgen. De ploeg van Maurice Steijn ging zondagmiddag pijnlijk, maar zeer terecht onderuit bij het nog foutloze FC Twente (3-1), waardoor het na vier duels slechts eenmaal won in de Eredivisie en in het rechterrijtje staat. Vooral de manier waarop de Amsterdammers voor de dag kwamen, geeft reden tot ongelofelijk veel zorgen voor Steijn en consorten.

De problemen zijn groot voor Ajax. Ondanks dat Steijn wat meer tijd heeft gehad om zijn elftal te instrueren, werden de Amsterdammers compleet omvergeblazen in de eerste helft in Enschede. Het liep door goals van Daan Rots en Sem Steijn – die vorig seizoen ook al in alle duels met zijn vader scoorde – tegen de snelste 0-2 achterstand aan in een Eredivisie-wedstrijd sinds 2008. En het mocht niet klagen dat de score niet verder opliep, want Manfred Ugalde liet ook nog een enorme kans missen na minder dan een minuut spelen.

Artikel gaat verder onder video

Ajax toonde maar weinig automatismen en ook de vele aankopen van de veelbesproken directeur voetbalzaken Sven Mislintat maakten weinig indruk. Josip Sutalo was ongelukkig bij het openingsdoelpunt en was aan de bal behoorlijk onzeker. Chuba Akpom was aan de rechterkant compleet onzichtbaar. Sivert Mannsverk leek onder hoogspanning te staan en al zijn ballen schoten ver van zijn voet. Steijn haalde de middenvelder samen met Devyne Rensch dan ook halverwege naar de kant om de schade te herstellen.

Enkele lichtpuntjes aan de zijde van Ajax waren Jorrel Hato, die drie bijna zeker FC Twente-treffers voorkwam met een goed blok én aan de basis stond van de onverwachte aansluitingstreffer. Hij stuurde Borna Sosa – die offensief ook een aardige indruk maakte – weg: de Kroaat legde na ruim een half uur goed terug en de ijverige Brian Brobbey werkte binnen. De spits werkte hard, maar kon soms zijn frustraties over ploeggenoten moeilijk bedwingen, vaak werd hij te vroeg aangespeeld in buitenspelpositie. En in de zwakke eerste helft, waarin Ajax dertien (!) schoten incasseerde, sloeg hij de bal uit zijn handen uit frustratie.

De dubbele wissel van Steijn sorteerde wel enig effect, ondanks dat Ugalde direct na de thee opnieuw een honderd procent kans kreeg. Ajax had de zaken achterin wat beter voor elkaar, was aan de bal iets minder onrustig, maar speelde te weinig kansen bij elkaar om echt aanspraak te maken op een goed resultaat. Toen invaller Van den Boomen een slechte bal van Sutalo eveneens matig verwerkte, kon uitgerekend invaller Naci Ünüvar het duel beslissen (1-3), op het moment dat de bezoekers leken te geloven in een goed resultaat.

Ajax oogt instabiel, met ontzettend veel onduidelijkheden in het elftal. De aankopen van Mislintat hebben moeite om zich aan te passen en de tactische keuzes van Steijn pakten niet goed uit. De rechterkant zag er in Enschede aanvallend én verdedigend niet goed uit en ook had de coach in de eerste helft geen antwoord op de zwervende Vlap, die een van de absolute uitblinkers was aan de kant van het uitstekende FC Twente en gekozen werd tot Man of the Match.

De uiterst zware week is Ajax begonnen met een uiterst valse start in Enschede. Met Olympique Marseille in de Europa League en Feyenoord in de Eredivisie wacht er een ontzettend zwaar programma, in de wetenschap dat Ajax de slechtste seizoensstart heeft sinds 1965. De stijgende lijn die in de tweede helft werd getoond moet alsnog flink omhoog om niet in een gigantische crisis te zitten over een kleine week. Want waar Feyenoord en PSV dit weekend opnieuw veel indruk maakte, leed Ajax een even pijnlijke als terechte nederlaag in de Grolsch Veste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Boeiende wedstrijd als die Ugalde niet zo kaka was had je met 5-1 kunnen winnen twente heeft wel een leuk voetballend team

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zat er wel aan te komen, elke Ajacied had dit wel verwacht en had hoop op een beter resultaat. Helaas luiden 2 blunders van Gorter het in en kom je dat niet neer te boven. Terechte winnaar, Marseille maar hopen op wat beters en dan zondag zien we wel weer. Het is verre van een team.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maurice Steijn is de grootste loser die alleen kan stoken en matennaaien en hij heeft rattenstreken. Het heeft geen nut om deze praatjesmaker aan te houden, anders eindigt Ajax ergens onderaan. Ik zou zeggen, oprotten met Stein.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ben jij voor figuur joh?

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rustig Pierre

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 miljoen uitgegeven en als ik dan de wedstrijd kijk, vraag ik me af welke speler bij Ajax nu echt beter is dan wat er bij Twente op het veld stond.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 miljoen zegt niks, 200 miljoen ook niet, kijk maar naar Dembelé in zijn eerste seizoen bij Barca, hopeloos was hij.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 mil zegt niks 🤣. Veel teams hebben basisspelers verloren ,maar kunnen bij lange na geen 100 mil investeren . En presteren wel !? Dus ja joh. Nu kom je waarschijnlijk weer hoe geweldig ajax is ten opzichten van de rest vooral in het verleden Met een hoop beledigingen erbij . Maar voetbalinhoudelijk heb je 0 ,alleen msar smoesjes. Je steekt je kop in het zand en slaat om je heen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

200 miljoen zegt niks 🤣🤣??? ik weet niet waar je die voetbal wijsheid vandaan haalt???? 200 miljoen in de eredivisie is Veel veel geld. Daar kan je echt wel eredivisie waardige toppers mee kopen als je goed beleid heb ......🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies jurgen . Ajax heeft 3 a 4 x meer uitgegeven als psv en feyenoord ((laat staan de rest) ,heeft net zoveel basisspelers verloren dan menig andere club . Dus ja arm ajax zeg !. Allemaal heel normaal dit .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is toch niet serieus te nemen. Veel clubs zouden willen dat ze dat konden besteden. Ajax heeft spelers te duur gekocht en veel voldoen niet eens

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik heb heel de wedstrijd gezien ajax hun laatste linie stond zoo ongelooflijk hoog dat het echt een wonder is dat er zo weinig tegengoals zijn gevallen uit de counters. daarnaast probeerde ze van achter op te bouwen onder 100% druk van twente waardoor je paniek passes krijgt en onnodig veel balverlies . Voor al die dure voetballers die je hebt mag je in ieder geval verwachten dat ze duels om de 2e bal winnen minimaal kunnen opbouwen. Ik weet niet wat jullie gaan doen tegen Marseille .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Jurgen, we praten nu over 110/120 miljoen voor 12 spelers ! Ja nu gaat iedereen op Ajax schieten, maar het tij kan keren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Rensch hoog staat en destijds Blind en Veltman ook, was/is ook altijd een doorn in mijn oog, maar ja daar hebben we Steijn voor om dat te corrigeren, helaas is Steijn niet de persoon die de spelers kan opvoeden, b.v. Bergwijn snel er uithalen en Brobbey ook en zelfs Berghuis. De huidige spelers staan onder mentale druk van het zgn. Ajaxsysteem, dat al verouderd is. Laat ze lekker vrij en creatief spelen dan worden de spelers ook vrolijker van.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, Doe nou niet zo wijs en arrogant wijfie, je wil weer je gelijk halen. Nu is het nog Hosanna bij je clubje, maar ik kan die ellende van weleer nog heel goed herinneren, ieder club komt aan de beurt. Beledigingen begon jij, jij krijgt ze dubbel en dwars terug. Ja 100 miljoen voor 12 spelers is niks ja. 220 miljoen voor Neymar krijg je nog geen CL titel, zie PSG.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje ik vind het prima wat jij allemaal vindt van mij . En hoe je dingen wil omdraaien en goed praten . Ik hoef ook niks te doen je maakt jezelf belachelijk .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik denk zelf dat niet steijn maar de spelers naar elkaar moeten kijken als coach ben je toch afhankelijk van je spelersgroep. Ik snap ook niet dat een coach en een td tegenover elkaar staan? Je koopt in naar hoe je je systeem wilt hebben nu wordt er vervolgens ingekocht wat de Td graag ziet??? ja 12 spelers maar welke van die 12 brengt jullie naar een hoger nivo ? Het is niet best...

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, je blijft dom.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Jurgen, er zit wat waar in je gedachtengang, maar een speler waarvan je verwacht dat hij goed zal zijnaankopen is een gok en is moeilijk, zie bij jullie: Walemark, Dilrosun, Danilo, die Bosniër (Bozenick ?), Zerrouchi en nog enkele andere. Kijk ook naar ManU, wat een miskopen o.a. Martial, Onana, MacGuire, Blind destijds. Kijk naar Bayern: Schule, Hummels, Shakiri, Gravenbergh. Kijk naar Barca: Dembelé Je moet als club geluk hebben. Persoonlijk heb ik vertrouwen op een verbetering van Ajax door de nieuwe aankopen, misschien niet door allemaal maar ze spelen nu onder stress en druk, ze verstaan elkaar niet in de korte tijd en ze moeten een voor hen nieuwe voetbalstijl uitvoeren. Kost tijd. Ik ben niet zo pessimistisch, maar een top 3 notering wordt moeilijk voor Ajax, misschien het volgende seizoen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@krotje klopt klopt alhoewel ik vind dat bergwijn op zich wel goed nivo heeft en brobbey ook maar het komt er mondjesmaat in de wedstrijd uit. Zerruokki denk ik dat hij het wel gaat halen als hij gewoon gewend is aan het tempo. je moet wat geluk hebben uiteraard maar voor een speler zeg boven de 12miljoen moet in de eredivisie gelijk meekunnen....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje 👍

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein heeft veel verstand, maar NIET van voetbal. Alle clubs zetten druk en andersom nooit. Stein is naast een prutser ook een gluiperige matennaaier. Het ligt bij deze onruststoker aan de spelers en aan het aankoopbeleid. Je mag toch wel verwachten dat een trainer betere resultaten haalt met deze selectie. Met Stein geen sportieve resultaten maar wel onrust en onvrede. Het is voor Ajax beter om deze gluipert de laan uit te sturen.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jij wel gelukkig,ga maar met een compleet verkeerde selectie beginnen, mislintat terug schoppen naar pruise

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn was lekker naar Ibiza geweest in de interlandperiode, wtf zeg werken voor je poen slappe. hoe kan je als het elftal zo slecht voetbalt lekker naar eindhoven rijden en naar Ibiza te te gaan en met arno te chillen in het vliegtuig. lekker praten over hoe goed hij het doet. heel snel die koffer weer pakken en vertrekken uit amsterdam. als je ploeg een drama vertoond moet je aan het werk slappe.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is jammer, het is teleurstellend, het is vooral triest voor de grote club Ajax en de supporters zoals ik.. Maar het moet niet dramatisch uitvergroot worden. Als je vooraf procentueel Ajax een overwinning toekent dan zou het 30 procent zijn. De simpele reden is : de selectie heeft tijd nodig om elkaar te kunnen aanvoelen, heel veel tijd. Zoals verwacht is de Ajaxselectie te laat compleet. Daarom vind ik het niet dramatisch deze uitslag en als Ajax op deze manier voortgaat dan wordt Ajax niet eens 3e. Er moet wel wat gaan gebeuren, misschien toch een andere coach. Vervolgens zie ik wel wat lichtpuntjes: Gaai, Sosa, Gorter, Hato. Sutalo is door het ijs gezakt, misschien tijdelijk ?. Wat ik al zo vaak eerder aankaartte is dat Bergwijn echt een dissonant is, dat Berghuis zijn beste tijd heeft gehad, dat Brobbey geen goede spits is en door de naam Rensch een dikke streep moet. Deze spelers moeten bankzitters worden en dan meteen. Er moeten nu jonge spelers doorstromen voor hen: Misekuyo, Kalokoh, Godts, Hlynson, Vos, de nieuwe aankopen van 17 jaar. Vlap is als herboren en is een geweldige speler, Steijn is een sluipmoordenaartje. De hele Twenteploeg is beter dan vorig seizoen. Alle ploegen, m.u.v. PSV (is echt de beste ploeg en is aanstaande kampioen) zullen niet zo maar met winst uit de Veste huiswaarts keren. Olympique Marseille komt als geroepen, Ajax kan desnoods met verlies door Olympique zich opwarmen om Feyenoord een warme ontvangst te geven. De kansen van Ajax om hoog te eindigen is nu al moeilijk te zeggen, het begin van het tussenjaar is al begonnen, hoe het eindigt......wie zal het weten.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erfenis van van der Sar.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hoe men het went of keerd v d sar heeft mislintat aangesteld ,,bosz die graag terug was gekomen heeft het bij psv voor mekaar, en goede aankopen

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

kan mislintat niet voor de groep gaan staan,hij weet hoe het zooitje moet neerzetten, een trainer kan hier niets mee

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mislintat is een topper ,die achteraf een grote fout gemaakt door deze waardeloze trainer aan te stellen die deze selectie niet aan het voetballen krijgt. Deze passant heeft wel een grote waffel en geeft anderen de schuld van de slechte resultaten. Het ligt aan hem. In plaats van het behalen van resultaten en goed voetbal, zorgt deze gluipert voor onvrede en onrust. Ik zou zeggen exit met Maurice Steijn.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk eens waar Man. United en Chelsea staan in de competitie. Die hebben samen 1,5 miljard uitgegeven. Nogmaals, een nieuw elftal kan je niet kopen, je moet zelf opleiden en dat gebeurt nu dus nauwelijks meer. Van een vreemdelingenlegioen met 11 nationaliteiten kan je niks verwachten en dat wordt ook nooit wat.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat een eigen speler de 3-1 maakt dat dus

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zie je hoe dom je bent gtsb ? Wat een vreemde opmerking, ben je een kind of een volwassen persoon ? Natuurlijk deed Ünüvar zijn plicht, wat moest hij dan ? De bal er naast schieten ? Dom dom dom.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Snap jij eigenlijk wel iets. Want je zit constant tegen mij te lullen . Maar ik beaam alleen wat brigges zegt . En tegen hem zeg je niks . Ik zeg nergens dat unuvar zijn plicht niet moet doen of wel !?. Het gaat erom dat ajax beter spelers spelers zo als unuvar een kans kan geven . Als je geld uitgeven aan wat er nu gekocht wordt . Dus ja kind en domdomdom ????? Je bent gefrustreert en dom om je heen aan het slaan . Prima gozert je laat zien hoe je bent

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er wordt nog steeds opgeleid maar vrijwel niemand breekt door. Je maakt mij niet wijs dat in de opleiding jongens lopen die minstens zo goed zijn zoals sommige aankopen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies Brigges, ik zag ManU door Brighton weggespeeld zien worden, eigenlijk is twente-Ajax daar een kopie van. Hoeveel honderden miljoenen had ManU nou uitgegeven ? Ze staan nu 13e. PSG staat nu 4e. In ons landje is Ajax uit jaloezie en nijd altijd de gebeten hond, maar gek genoeg worden de wedstrijden van Ajax door veel kijkers en toeschouwers gevolgd. Alles heeft tijd nodig.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, Nee je lult je wel weer uit, je spreekt in je reacties je zelf tegen, vaak. Dom en huichelachtig, je misgunt Ajax. Mag, vind ik niet erg, het raakt mij totaal niet, ik neem je toch niet serieus. Klopt, Ajax is op dit moment door alle ellende met Onana, vd Sar, Overmars op sterven na dood, klopt. Maar Ajax heeft nog potentie genoeg en ik durf zelfs in te schatten, lees goed -in te schatten-, dat op 24/9 Ajax Feyenoord verslaat.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje waar zeg ik dat wij winnen in de arena . Ik vind het allemaal prima dat jij van alles vindt en verzint over mij . Jij maakt het persoonlijk . Samen met je andere accountje . Want ja ik weet dat jij en king een persoon is . Jij maakt het persoonllijk tegen mij . Ik zie mensen hier erger op ajax reageren dan wat ik doe ,en dan reageer je amper of minder dan tegen mij . Prima gozer jij valt door de mand keer op keer

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leek wel degradatievoetbal van Ajax. Echt slecht. Ik heb met Steijn te doen. Volgens mij staat ie onder hoogspanning

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou krotje weer iemand die iets ergers zegt dan ik deed over je club.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb King balhaar is opvallend stil he ? op geen enkel Feijenoord artikel gezien die zit me een partij te janken vandaag🤣🤣🤣🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gstb, Quarlonk mag zeggen wat hij vindt, jij ook, ik ook, maar niet steeds fitten op Ajax zoals jij doet. Ik ben met Quarlonk eens, dit Ajax verliest op dit moment van elke club. Mag ik je even in herinnering brengen dat Feyenoord door PSV met 10-0 afgedroogd werd destijds, hoe was dat seizoen van Feyenoord dan weet je het nog ? Rampzalig. En onder Gert Jan Verbeek, onder Erwin Koeman ? Wakker blijven gtsb.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen krotje en king is een persoon . Zoek het maar op en let maar eens op de reacties . Soms om net te doen alsof geeft ie antwoord op zichzelf

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje of king hoe rrageer je zelf dan joh

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zie je gtsb, je bent echt paranoïde hoor. King en ik zijn één persoon, hoe kom je er bij ? Maar ik laat je in die waan, wordt lache, ik heb het wel nodig dat lachen na Twente/Ajax.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje /king /hijreageert het is game over gozer . Ben benieuwd hoe je jezelf weer gaat noemen straks met een nieuw account . De reacties van ' jullie ' zijn een op een gelijk . En ik heb wat uitgezocht 😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik moet wel om lachen. Ajax is en blijft wel hot topic. Ajax mag van vriend en vijand niet en nooit minder zijn, want dan: -is het beleid slecht -zijn aankopen te duur -zijn de aankopen miskopen -heeft Mislintat het gedaan -de aankopen hebben alleen in lagere divisies gespeeld, dus minder goed, voor het gemak wordt vergeten dat Bakayoko, Hartmann, Gakpo om er maar een paar te noemen toch ook bij de Jongelftallen hadden gespeeld, voordat ze in ED kwamen spelen ? -dat die arrogante neuzen hebben een lesje geleerd en nog veel meer redenen. Zo zie je maar weer Ajax wordt door velen gevolgd, is dan toch wel de meest interessante club van Nederland, ha ha ha.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is goed krotje of is het kingetje . Je bent doot de msnd gevallen gozer . Game over

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, ik begin je echt aardig te vinden hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen