Koeman zorgt voor geschokte reacties in Frankrijk met quotes over Mbappé

12 oktober 2023, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Koeman heeft daags voor het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Frankrijk voor verbazing gezorgd. De bondscoach van Oranje haalde tijdens zijn perspraatje namelijk uit zichzelf het 4-1 verlies aan van Paris Saint-Germain vorige week in de Champions League tegen Newcastle United.

Koeman deed dat om aan te geven dat Oranje tegen Frankrijk niet per se kansloos is, ondanks de aanwezigheid van Kylian Mbapé voorin bij de vicewereldkampioen. "Er zitten automatismen in die ploeg. En heel veel ervaring. Maar ja, ik zag onlangs Newcastle United van Paris Saint Germain winnen. En toen deed Mbappé mee bij PSG. Er is dus altijd wat mogelijk in het voetbal”, zei Koeman op de persconferentie.

Artikel gaat verder onder video

De woorden van Koeman over Mbappé worden door diverse media, met name in Frankrijk, onder een vergrootglas gelegd. De Franse website Actu Foot spreekt een ‘tackle’, oftewel een ‘aanval’ van de bondscoach, terwijl ook beIN SPORTS de quotes uitlicht. Foot Mercato spreekt zelfs van een ‘geweldige tackle’.

Ook in Nederland is met enige verbazing gereageerd op de woorden van Koeman. Voetbal International-analist Süleyman Öztürk denkt de coach Mbappé onbedoeld kan motiveren. “Quotes van Koeman over Mbappé en de wedstrijd tegen Newcastle zijn niet echt slim. Kylian zal er morgen wel zin in hebben. Net als die keer dat hij er drie maakte tegen Barcelona in Camp Nou”, schrijft Öztürk op X.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hou toch je bek Koeman en selecteer beter en ga je nu niet indenken. Onsportieve gast. Gooi nog maar meer kolen op het vuur met je arrogante houding en hopelijk ben je ook zo weg bij Nederlands team idem je collega Reiziger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen