Van 't Schip wil eigen assistent meenemen naar Amsterdam: Ajax al akkoord, nog wachten op groen licht

29 oktober 2023, 20:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van ’t Schip wil Michael Valkanis meenemen in de technische staf van Ajax. De oefenmeester neemt vanaf komende week normaliter als interim-coach tot het einde van dit seizoen het stokje over van Hedwiges Maduro. Wel wil hij het liefst deze Australiër meenemen in de technische staf.

Dat meldt De Telegraaf. Het is de bedoeling dat Van ’t Schip komende week tegen FC Volendam al op de bank moet zitten bij de Amsterdammers, waar de honneurs na het vertrek van Maurice Steijn momenteel worden waargenomen door Hedwiges Maduro. Dat doet hij het liefst met in elk geval Valkanis naast zich, met wie hij ook samenwerkte bij PEC Zwolle en Griekenland.

Artikel gaat verder onder video

“Of Ajax de komst van Valkanis ziet zitten en of de Amsterdammers bereid zijn een afkoopsom aan KAS Eupen te betalen, zal de komende dagen blijken”, schrijft de ochtendkrant. “Als de Belgen hem überhaupt willen laten gaan. Welke gevolgen de eventuele komst van Valkanis voor de huidige assistenten Hedwiges Maduro en Said Bakkati heeft, is ook nog niet bekend.”

Steijn nam geen eigen assistenten mee naar Ajax, dus vooralsnog is de technische staf ongewijzigd gebleven na zijn vertrek. Alleen Dave Vos werd tijdelijk doorgeschoven na het vertrek van Steijn om de positie van Maduro op te vangen. Wat er gebeurt als Van 't Schip doorgeschoven wordt en Valkanis meekomt, is niet bekend.

Update 20.05 uur: Ajax akkoord met Valkanis

Voetbal International schrijft zondagavond dat Ajax en Valkanis al akkoord zijn over een overstap naar Amsterdam. De mogelijk aanstaande assistent van Van 't Schip wacht naar verluidt op groen licht van zijn huidige werkgever Hapoel Tel Aviv. Door het conflict in het Midden-Oosten wordt er voorlopig niet gevoetbald. Volgens VI hoopt Valkanis op een transfervrije overgang naar de huidige hekkensluiter van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En vooral Taylor blijven opstellen

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ahhh, ik dacht al, Wanneer komt El Salvador VALKANIS van de Europese sensatie KAS Eupen over naar Ajax?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij was vanmiddag bij je vrouw langs geweest, want je was niet thuis. Snap je ?

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet dat het leven doorgaat maar ik vind het wel vrij snel dat John weer aan het werk gaat. Danielle is nog maar kortgeleden overleden. Hoe sterk is hij mentaal en emotioneel

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Anders loopt er nog wel een psycholoog rond bij Almere City die wel oren heeft naar een nieuwe uitdaging

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die gedachte had ik ook toen bekend werd dat hij de (interim) coach zou worden. Het kan ook zo zijn dat als hij thuis zit het hem ook niet goed doet en door te werken kan je je gedachten verzetten. Als John het nog niet aankan dan had hij dat zelf wel aangegeven, daar kunnen wij niet over oordelen.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal bij iedereen anders zijn. Maar Danielle was wel al een hele lange tijd ziek, een overlijden wat ze al lang aan zagen komen. Misschien is dat in de verwerking ervan ook wel makkelijker.

Eindje82
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat gebeurt er dan met Maduro?

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🤮

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen