Feyenoord-spits Santiago Giménez als invaller goud waard voor Mexico

22 november 2023, 08:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Puro Cruz Azul - X

Mexico is doorgedrongen tot de halve finales van de CONCACAF Nations League door Honduras na strafschoppen te bedwingen. Feyenoord-aanvaller Santiago Giménez schoot vanaf elf meter overtuigend de eerste Mexicaanse penalty tegen de touwen, zijn PSV-collega Hirving Lozano stond de volle 120 minuten op het veld.

Bij de Mexicanen was plaats voor drie oud-Eredivisiespelers. Buiten Lozano, die op zijn vertrouwde linkerkant begon, stond voormalig Ajax-middenvelder Edson Álvarez op het middenveld, terwijl Uriel Antuna (ex-FC Groningen) op de rechtervleugel mocht starten. Giménez kwam twintig minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in het veld voor Henry Martín (CF América).

Artikel gaat verder onder video

Mexico had het eerste duel in de kwartfinales met 2-0 verloren en moest dus aan de bak. Luis Chávez zette de thuisploeg vlak voor rust op 1-0, waar het lang bij zou lijken te blijven. Tot de tiende (!) minuut van de blessuretijd. Via de ingevallen Giménez kwam de bal na een klutssituatie voor de voeten van Álvarez, die de bevrijdende 2-0 binnenschoot, waardoor er verlengd moest worden.

Omdat daarin niet meer werd gescoord moesten strafschoppen de beslissing brengen. Giménez zette zich als eerste Mexicaan achter de bal en passeerde de Hondurese doelman Edrick Menjívar met een snoeiharde inzet in de rechterbovenhoek. De Feyenoorder zag zijn eigen keeper Luis Malagón vervolgens redding brengen op de inzet van Bryan Róchez. De volgende drie Mexicaanse penals waren wel raak, waarna Andy Najar de vierde Hondurese inzet verprutste, waardoor Mexico door is naar de halve finales.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen