Geruchten over vertrek Xavi nemen toe: 'Barcelona ziet tweede kandidaat-opvolger'

26 november 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona liet zaterdag - bij de rentree van Frenkie de Jong - opnieuw punten liggen in LaLiga. Tegen Rayo Vallecano bleef de regerend kampioen van Spanje steken op een 1-1 gelijkspel, waarna Spaanse media weer speculeren over een afscheid van trainer Xavi Hernández. Voorzitter Joan Laporta en sportief directeur Deco zouden inmiddels een tweede kandidaat-opvolger voor de oud-middenvelder hebben geïdentificeerd.

Anderhalve week geleden meldde de krant Sport nog dat Míchel, de trainer van Daley Blind bij het verrassende Girona, kandidaat zou zijn om het stokje in de toekomst over te nemen van Xavi. Diezelfde krant meldt nu dat voorzitter Laporta en directeur Deco een tweede potentiële opvolger in LaLiga hebben gevonden. Het gaat om Imanol Alguacil, die al jaren aan het roer staat bij Real Sociedad.

Artikel gaat verder onder video

Alguacil trad in december 2018 aan bij de Baskische club, die hij afgelopen seizoen naar Champions League-voetbal wist te leiden. "Zijn elftal speelt kleurrijk, attractief voetbal dat niemand onberoerd laat", schrijft de krant. Dat zou ook in Barcelona zijn opgevallen, Alguacil zou afgelopen week op een awardshow hebben gesproken met Laporta en Deco, die daarbij hun bewondering niet onder stoelen of banken zouden hebben gestoken.

Na Diego Simeone (Atlético Madrid) is Alguacil inmiddels de langstzittende trainer in LaLiga. Hij ligt bij Sociedad nog vast tot medio 2025 en heeft het uitstekend naar zijn zin bij de club, maar: "Hij weet ook dat niets eeuwig standhoudt", weet Sport. "Mensen die hem kennen geloven dat hij het met een jong elftal als dat van Barcelona fantastisch zou kunnen doen, zoals hij dat ook bij Sociedad met een jong team heeft gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen