Marino Pusic-effect: gigantische stunt in de Champions League

7 november 2023, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marino Pusic heeft met Shakhtar Donetsk voor een gigantische stunt gezorgd. De Oekraïner wonnen dinsdagavond van het nog foutloze en op volledige sterkte spelende FC Barcelona (1-0). Daardoor hebben ze goede kansen op het overleven in de Champions League en doet de coach iets dat voor het laatst lukte in 2008, toen Shakhtar eerder van Barça won.

De eerste wedstrijd van Shakhtar Donetsk onder leiding van Pusic was in Barcelona (2-1 nederlaag), maar toen kon de voormalige assistent van Feyenoord zijn stempel nog niet drukken, omdat hij toen pas enkele uren in dienst was. Sindsdien lukte dat Pusic echter meer dan uitstekend bij de club die hij inruilde voor zijn dienstverband in De Kuip.

Shakhtar plaatste zich namelijk voor de halve finale van de beker, won van directe concurrent Dinamo Kiev en incasseerde in die wedstrijden geen enkel tegendoelpunt. Dat Pusic de boel achterin goed voor elkaar heeft, bleek ook in de eerste helft in Hamburg. FC Barcelona kwam voor het eerst onder leiding van Xavi ooit in een helft tot niet één schot tussen de palen.

Sowieso lukten de Catalanen dat maar eenmaal in het hele duel in de groepsfase van de Champions League, terwijl Pusic zag hoe Danylo Sikan vlak voor de rust uit een perfecte counter het enige doelpunt van de avond tegen de touwen kopte. Xavi wisselde na een uur liefst viermaal, maar ook dat kon het duel niet kantelen. De Catalanen hadden weliswaar het overwicht qua balbezit, maar Shakhtar mocht nog het meest aan een doelpunt denken. Een wereldgoal van Newerton werd vlak voor tijd afgekeurd vanwege nét buitenspel, maar de zege werd over de streep getrokken.

Daardoor is FC Barcelona niet langer een van de ploegen die nog zonder puntverlies is in de groepsfase van het miljardenbal: dat kunnen alleen Manchester City, Real Madrid en Bayern München zeggen. Het goede resultaat is wel slecht nieuws voor het Antwerp FC van Mark van Bommel, voor wie Europese overwintering vrijwel onmogelijk is geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen