Manchester City draait het helemaal om na weergaloze eerste helft Openda; Simons raakt geblesseerd

28 november 2023, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Manchester City heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig in de Champions League. Na twee vroege doelpunten van Loïs Openda scoorde Manchester City driemaal: 3-2. Overigens waren beide clubs al verzekerd van plaatsing voor de kock-outfase, maar Manchester City is nu officieel groepswinnaar.

De start was dus voor Leipzig. Na een lange trap van voormalig Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich liep Openda weg bij Manuel Akanji, waardoor de voormalig Vitesse-aanvaller plots opdook voor keeper Stefan Ortega. Met een laag schot in de rechterhoek liet hij de keeper van Manchester City kansloos. Ortega had overigens voor het eerst sinds 21 oktober (in de Premier League tegen Brighton & Hove Albion) een basisplaats; Ederson nam plaats op de bank.

Na 33 minuten nam Openda weer een verdediger in de maling. Na een pass van Xavi Simons aan de zijlijn liep Openda rond de middenlijn weg bij Rúben Dias. Hij kon veel meters maken richting het vijandelijke doel, waar hij nog wel Josko Gvardiol moet uitkappen. Dat lukte, waarna Openda de korte hoek uitzocht en Leipzig op een 0-2 voorsprong zette.

Manchester City gaf zich echter niet gewonnen en kwam helemaal terug in de wedstrijd. Een scherpe pass van Phil Foden stelde Erling Haaland in staat de 1-2 te maken; Foden maakte zelf de 2-2 nadat hij in het strafschopgebied knap wegdraaide bij Mohamed Simakan. Namens Leipzig dacht invaller Fábio Carvalho nog te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overzijde was het vervolgens wel raak via Julian Álvarez: 3-2. Op dat moment stond Simons niet meer op het veld, want hij raakte geblesseerd aan zijn schouder en werd een kwartier voor tijd vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen