Oud-Ajacied maakt indruk: ‘Wow, we hebben een ongelooflijke speler binnengehaald’

25 november 2023, 13:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jurriën Timber heeft, ondanks zijn langdurige blessure, veel indruk gemaakt op Mikel Arteta. De trainer van Arsenal kan al maanden geen beroep doen op de verdediger, maar zag in de eerste weken dat Timber een toegevoegde waarde is voor zijn ploeg. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Brentford laat Arteta zijn licht schijnen op de oud-Ajacied.

Timber raakte tijdens de seizoensopener tegen Nottingham Forest zwaar geblesseerd aan de knie en moet daardoor maandenlang aan de kant staan. Inmiddels lijkt de multifunctionele verdediger op de weg terug. “Hij heeft zijn gezicht al een paar keer op het trainingsveld laten zien. Maar dat is anders dan spelen. Hij is in elk geval op een goede plek om naar zijn terugkeer toe te werken”, zegt Arteta.

Artikel gaat verder onder video

Diezelfde Arteta raakte al snel geïmponeerd door Timber. “Wie je ook spreekt binnen de club, iedereen zal zeggen dat hij een speciale jongen is”, begint de Spanjaard. “We waren al meteen onder de indruk toen we hem vastlegden. Soms, als je een speler dan voor het eerst live ziet spelen en trainen, zeg je: wow, we hebben een ongelooflijke speler binnengehaald. Dat was bij hem het geval.”

Timber kwam afgelopen zomer voor een bedrag van circa veertig miljoen euro naar Londen. Voorheen speelde de verdediger vier seizoenen in dienst van Ajax, waar hij uitgroeide tot de absolute uitblinker. Bij Arsenal werd Timber in zijn eerste weken vooral gebruikt als linksback, waar hij het behoorlijk goed deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen