Volgende domper voor Koeman en Oranje: Matthijs de Ligt ontvangt dramatisch blessurenieuws

2 november 2023, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Matthijs de Ligt heeft zeer problematisch nieuws ontvangen van de medische staf van Bayern München. De Nederlandse centrumverdediger raakte woensdagavond, in de bekerblamage tegen 1. FC Saarbrücken, geblesseerd in de 25e minuut en moest het veld verlaten. BILD meldt dat de blessure De Ligt een aantal weken aan de kant gaat houden.

De oud-Ajacied heeft namelijk MCL letsel opgelopen. Dit is een van de meest voorkomende blessures aan de knie. BILD weet dat De Ligt vier tot zes weken vanaf de zijkant moet toekijken. Het was al direct duidelijk dat het niet goed zat, aangezien de schrik er goed inzat bij trainer Thomas Tuchel. De oefenmeester greep direct na het moment van De Ligt naar het hoofd.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlander kon uiteindelijk wel weer op eigen kracht staan en naar de zijlijn strompelen, maar daar wordt de blessure niet minder op. Hierdoor heeft Bayern een nieuw probleem in de achterhoede, aangezien Dayot Upamecano ook al geblesseerd is bij Der Rekordmeister. Konrad Laimer was in de wedstrijd tegen Saarbrücken de vervanger van De Ligt.  

Gevolgen voor aanstaande interlandperiode met Oranje

Wie ook een probleem heeft, is Ronald Koeman. De Oranje-bondscoach kan door het blessurenieuws van De Ligt niet beschikken over de centrale verdediger in de aanstaande interlandperiode. Daardoor kan er een streep door de naam van de oud-Ajacied op de lijst van de voorselectie. De Ligt zal de interlands tegen Ierland (18 november) en Gibraltar (21 november) wederom aan zich voorbij moeten laten gaan. Door uiteenlopende kwaaltjes speelde de verdediger dit jaar pas drie van de mogelijke acht interlands

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen