Wout Weghorst in verband gebracht met zeer pikante transfer

15 november 2023, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wout Weghorst staat volgens Turkse media in de belangstelling van Galatasaray. De 31-jarige spits wordt momenteel door Burnley verhuurd aan het Duitse TSG 1899 Hoffenheim maar speelde in het seizoen 2022-23 een half jaar op huurbasis bij Besiktas, stadgenoot en aartsrivaal van Galatasaray. Een terugkeer naar Turkije zou dan ook zeer pikant zijn.

Sinds januari 2022 staat Weghorst al onder contract bij Burnley, maar sindsdien speelde hij slechts een half seizoen voor de Engelse club. Daarin kon hij met twee doelpunten in zeventien Premier League-duels niet voorkomen dat de club degradeerde naar het tweede niveau. Vervolgens werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan Besiktas en Manchester United. Ook nadat Burnley afgelopen zomer terug promoveerde naar de Premier League had de club hem niet nodig: deze keer bood een tijdelijke overstap naar Hoffenheim uitkomst.

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen weken begint Weghorst zijn draai in Duitsland, waar hij eerder voor VfL Wolfsburg speelde, eindelijk te vinden. Hij kwam de laatste drie Bundesliga-wedstrijden, tegen VfB Stuttgart (2-3 winst), Bayer Leverkusen (2-3 verlies) als FC Augsburg (1-1), telkens eenmaal tot scoren voor de huidige nummer zes van de ranglijst. Toch is Weghorst volgens het Turkse Fanatik 'niet gelukkig' bij de club, waardoor een overstap naar Galatasaray uitkomst zou kunnen bieden.

Dat zou betekenen dat de werkgever van Hakim Ziyech wel om tafel moet met Burnley, waar Weghorst nog een contract heeft tot medio 2025. Mocht het daadwerkelijk tot een overstap komen, dan zal Weghorst de concurrentie aan moeten gaan met spelers als Mauro Icardi en Cédric Bakambu, die momenteel door Cim Bom worden gehuurd van respectievelijk Paris Saint-Germain en Al-Nasr. Ook voormalig Sparta- en FC Twente-spits Hilal Dervisoglu staat nog altijd onder contract bij Galatasaray.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het lijkt me een slimme zet voor Galatasaray om Weghorst in de gaten te houden. Hij heeft al ervaring in Turkije en kan zeker van waarde zijn voor de club. Hopelijk kan hij bij Hoffenheim weer laten zien wat hij waard is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen