Engeland spot ‘beste Nederlandse verdediger aan de bal’: ‘Naast Van Dijk op het EK’

28 december 2023, 22:32   Bijgewerkt: 29 december 2023, 14:46
Foto: © Imago

Brighton & Hove Albion heeft donderdagavond een 4-2 zege geboekt tegen Tottenham Hotspur. The Seagulls lieten, met name in de eerste helft, bij tijd en wijle ‘sensationeel’ voetbal zien tegen The Spurs en kunnen na afloop op lovende berichten rekenen in de media. Nederlander JanPaul van Hecke was donderdagavond, niet voor het eerst dit seizoen, de grote uitblinker bij Brighton.

Op X werd de Zeeuw na afloop van de eerste helft bejubeld door zowel Nederlandse als Engelse voetbalfans. De oud-verdediger van NAC Breda en sc Heerenveen is bezig aan zijn doorbraak in de Premier League en speelde tegen Tottenham inmiddels zijn negende duel op rij. “Sensationele ontwikkeling maakt hij door”, schreef Joost Blaauwhof van Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Blaauwhof is niet de enige die de kwaliteiten van Van Hecke zag, want ook veel andere twitteraars waren lovend over de Nederlander. “Van Hecke is misschien wel de beste Nederlandse verdediger aan de bal. Ongelofelijk kalm!”, schrijft de een. “Hij kan een hele goede speler worden”, ziet de ander.

Brighton - Tottenham

Door doelpunten van Jack Hinshelwood en Joao Pedro (penalty) stond Brighton na 45 minuten op een 2-0 voorsprong tegen Tottenham. Het veldspel van de ploeg van Roberto de Zebri was uitstekend en ook in de tweede helft bleef het spelbeeld eenzijdig. Door een wereldgoal van Pervis Estupinan werd de stond na ongeveer een uur voetbal 3-0.

Pedro deed ruim tien minuten later nogmaals een duit in het zakje vanaf de stip: 4-0. Een afgang voor Tottenham werd voorkomen door twee snelle doelpunten van Alejo Véliz en Ben Davies. Pierre-Emile Hojbjerg kon in de slotfase het duel zelfs nog spannend maken, maar het Ajax-transfertarget raakte de paal. Zo eindigde het duel in 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kisa016415
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

🍓 𝐁𝐞𝐨𝐨𝐫𝐝𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐬𝐞𝐱𝐲 𝐩𝐨𝐞𝐬𝐣𝐞 👉 ­­𝗪­­­­𝗪­­­­­𝗪­­­.­­𝗨­­­𝗦­­­­𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen