AS Roma zet José Mourino per direct aan de kant

16 januari 2024, 09:34   Bijgewerkt: 16 januari 2024, 13:50
Foto: © Imago

José Mourinho is niet langer de trainer van AS Roma. De aanstaand opponent van Feyenoord in de Europa League neemt per direct afscheid van The Special One, die aan zijn derde seizoen in Italiaanse dienst bezig was.

Afgelopen weekend verloor Roma met 3-1 van het AC Milan van Tijjani Reijnders. Het betekende alweer de zevende competitienederlaag van het seizoen, waardoor de Romeinen inmiddels zijn afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst in de Serie A. Het betekende uiteindelijk de druppel voor Mourinho, die samen met zijn technische staf per direct uit zijn taken is ontheven.

Artikel gaat verder onder video

"We zullen altijd geweldige herinneringen houden aan zijn periode in Rome, maar geloven dat een onmiddelijke verandering in het beste belang van de club is", zeggen de Amerikaanse eigenaren Dan en Ryan Friedkin in een korte toelichting op het ontslag van Mourinho, die sinds 2021 onder contract stond in de Italiaanse hoofdstad. "We willen José namens iedereen bij AS Roma bedanken voor zijn passie en zijn verrichtingen sinds hij bij de club arriveerde."

Ondertussen wordt in Italië al druk gespeculeerd over de opvolging van Mourinho. Nog voordat het nieuws naar buiten kwam dat de Portugees aan de kant werd gezet, schreef de krant La Repubblica dat de club een voorlopig 'nee' te horen zou hebben gekregen van Antonio Conte. Opvallend genoeg was de Italiaan ook al de opvolger van Mourinho bij zijn vorige werkgever: Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik ga niet zeggen dat feyenoord nu wel ten koste van roma doorgaat, maar als roma doorgaat dan gebeurd dat tenminste met een trainer die wel van voetbal houd en zich niet achter de tactiek en provocaties van een laffe hond verschuilt en daarna doet alsof hij de beste ooit is.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

ik vind dat geweldig nieuws voor Feijenoord!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hopen dat Roma vanaf nu gewoon weer lekker gaat voetballen

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hij is de koning van het afbraak voetbal tot aan een scheidsrechter bejegenen toe. Mooi voetbal is taboe voor hem met de kapsones die hem kenmerkt zoals hij zichzelf The Special One noemde. Met recht een protegé van Van Gaal. Als hij voorgoed stopt zal hij niet gemist worden, dat is mijn mening.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toch tweemaal de CL gewonnen en de Conference en nog wat geloof ik. Jammer Mourinho net als Simeone daar kan je veel spanning en sensatie van krijgen.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prijzen gewonnen met afbraak voetbal. Een slecht verliezer die zelfs zijn eigen spelers voor joker zet als ze niet weten te winnen. Hij is het toppunt van arrogantie. Als deze man in de zee gaat zwemmen zal hij niet opvallen tussen de andere kwallen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik vind hem onmisbaar voor het topvoetbal, altijd leuk die reacties van hem en ach afbraakvoetbal, winnen is winnen ook met een buitenspelgoal, bij wijze van spreken. Ik waardeer hem wel. José come back please.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Feit is dat als Ajax of Feyenoord of welke club dan ook hier in Nederland afbraak voetbal (zouden) spelen ze bergen kritiek over zich heen krijgen. Daarnaast had hij bij Real een Ronaldo die toen op zijn best was en andere topspelers tot zijn beschikking. Iedere andere trainer had met een selectie als die van Real toen ook successen gehaald dus zo bijzonder is hij niet. Ik heb meer bewondering voor een Ancelotti of Guardiola dan voor deze clown.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het wachten wad op de deskundige reactie van bean

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bean is met zijn deskundige reacties altijd in de bonen daarnaast reageert hij als een schijnheilig boontje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen