Benzema heeft het verbruid, Al-Ittihad grijpt in en neemt keiharde maatregel

14 januari 2024, 08:43
Foto: © Imago

Karim Benzema (36) heeft het behoorlijk verbruid bij zijn Saudische werkgever Al-Ittihad. De Ballon d'Or-winnaar van 2022 heeft zich niet op tijd bij zijn club gemeld voor de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en is als gevolg daarvan door trainer Marcelo Gallardo buiten de selectie gelaten voor het trainingskamp in Dubai, dat vandaag (zondag) van start gaat.

Dat schrijft de Spaanse krant zaterdagavond Marca althans. "De speler had zich net als zijn teamgenoten afgelopen vrijdag, de twaalfde, moeten melden op het complex van de club in Jeddah, maar volgens Saudische bronnen heeft hij dat niet gedaan", leest het. "Zijn Argentijnse trainer Gallardo heeft besloten geen uitzonderingen voor Benzema te maken en neemt hem hoe dan ook niet mee naar Dubai", vervolgt de krant.

Artikel gaat verder onder video

Bovendien zou men bij Al-Ittihad al langer ontevreden zijn over de Franse superster, die in de woorden van Marca 'niet aan de verwachtingen voldoet'. Zo zou de oud-speler van Olympique Lyonnais en Real Madrid voorafgaand aan de kerstvakantie al drie trainingen van zijn club hebben overgeslagen. Ook sportief gaat het nog niet zoals gehoopt: Al-Ittihad staat momenteel zevende in de Saudische competitie, met een achterstand van 25 punten op koploper Al-Hilal. Vanwege de Azië Cup wordt de competitie pas in februari hervat.

Verweer
De Spaanse krant heeft bovendien contact gezocht met het kamp-Benzema. Die laat weten dat de speler vast zou zitten op Mauritius vanwege een cycloon, waardoor hij niet tijdig in Saudi-Arabië zou hebben kunnen arriveren. Na de 2-5 thuisnederlaag tegen het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, op Tweede Kerstdag, waren de supporters van Al-Ittihad dusdanig kritisch op Benzema dat hij besloot zijn Instagram-account te verwijderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Deze man is echt grappig je wilde weg bij Real voor het nog grotere geld terwijl je nog zeker een jaar had kunnen blijven. Nu ben je weg voor meer als 80 miljoen per jaar wordt er bijgeschreven en zo gedraag je jezelf??? deze gozer he.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen