De Telegraaf: Ajax veegt zeer fors bod op miskoop overtuigend van tafel

27 januari 2024, 14:41
Foto: © Imago

Ajax heeft een bod van Lille OSC op Chuba Akpom afgewezen. Dat meldt journalist Mike Verweij van De Telegraaf zaterdagmiddag.

Volgens Verweij wil Ajax Akpom deze maand ‘in principe helemaal niet laten gaan’. De Ajax-watcher schrijft dat het bod van Lille op de Engelse aanvaller ‘in de buurt kwam van de 12,3 miljoen euro die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Middlesbrough overmaakte’. Mislintat was destijds technisch directeur van Ajax toen hij Akpom naar Amsterdam haalde.

Akpom wordt door de leiding van Ajax te belangrijk geacht met het oog op het restant van het seizoen. Ajax staat na 18 speelrondes met 31 punten vijfde in de Eredivisie, met 6 punten minder dan de nummer drie FC Twente.

Artikel gaat verder onder video

Akpom maakte sinds zijn zomerse komst van Middlesbrough nog geen onuitwisbare indruk in het shirt van Ajax. Na twintig wedstrijden in alle competities staat de teller evenwel op negen doelpunten. De concurrentiestrijd in de punt van de aanval lijkt hij onder trainer John van ’t Schip definitief verloren te hebben van Brian Brobbey. 

Begrijp jij dat Ajax Chuba Akpom niet laat vertrekken?

Laden...
2125 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Logisch. Je hebt Brobbey. Daarachter heb je dan Akpom. Tenzij Rijkhoff een done deal is, is het logisch een vervanger achter de hand te hebben. Brobbey kan gewoon geblesseerd raken en als je dan Akpom nog hebt dan heb je een prima vervanger

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Geef Akpom dan ook een goede kans om zich te kunnen profileren Ajax en behandel hem dan niet als een subje voor 20 minuten. Als supporter zie ik meer in een Akpom met zelfvertrouwen dan in de 3 voorwaartsen die Ajax steeds maar opstelt. Akpom is een goaltjesdief en moet hij langzamerhand het volste vertrouwen van Schip krijgen. Persoonlijk vind ik de afwijzing door Ajax niet fair.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Naja, qua Bergwijn en Berghuis snap ik je punt, al vind ik het dan weer niet fair dat je dat over Brobbey zegt aangezien hij vrij veel scoort de laatste tijd. Verder, als ze hem zouden verkopen moet je toch een backup halen of je moet gokken op dat misschien met pech een jeugdspeler in de Europa League moet spelen als basisspits en dan ook gelijk presteren, want wie heb je verder nog als backup spits? En een spits erbij kopen dan moet je maar hopen dat je een goede aankoop doet. Ik heb ook geen idee hoe lang de transferperiode nog open is maar het is wel een risico nemen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik kan wat Brobbey betreft heel kort zijn: Brobbey heeft moeite met scoren. Brobbey zou een kopie van Kluivert (moeten) zijn, met zijn rug naar het doel en dan kaatsen en kijk dit doet Brobbey niet goed genoeg, waarschijnlijk omdat hij een opdracht heeft om zo te spelen. Ik mis bij Brobbey te weinig initiatief om zelf diep te gaan en te scoren. Ik zal Brobbey niet missen, maar goed als men hem goed vindt prima toch ? Ja die back-up zou Akpom toch moeten zijn ? En typisch Ajax, geen plan B voor Brobbey, geen plan B voor de rechtsbackpositie, geen plan B voor als Rulli weg is. Goede spitsen zat, in de PL vind ik Martinelli, Dominic Solkane, Darwin Nunez en nog een heleboel andere, wel lekkere spitsen. En in ons land Michiel Kramer (Ha ha ha ha ha, grapje).

Gusa
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Goals verkopen lijkt me niet handig als je die derde plek nog wilt halen.

Dug out
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Het zou niet verstandig zijn om dun bezaaid in de spitsen te zitten. Met Brobbey en Akpom zit Ajax nog goed.

Tiptop
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Iets algemeens. Ligt het nou aan mij: 80% van de koppen gaan over Ajax!

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

En over VI, Derksen, Woerts, Genée, Vd Gijp, Nijhuis, Hendriks, Merel Ek....

Paulito
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hebben ze niets meer in de eigen jeugd; Die was toch zo goed? Al staat Jong # 15 in de KKD. Die Mislintat heeft het echt niet zo slecht gedaan. Geweldige keeper binnen gehaald. Ajax ook goed naar Overmars geweest, Avila gekocht voor bijna 15 miljoen. Die Overmars ligt dubbel van het lachen en heeft ie ook alle tijd voor. Twente is 6 punten maar vergeet AZ niet. Ik schat AZ hoger in dan Twente. Als ik Ajax was dan had ik Frank de Boer al aangesteld voor komend seizoen. Voetbal is niet om aan te zien maar hij is 3x Kampioen geworden. Feyenoord & PSV hebben een betere selectie dan Ajax dus een heerlijke uitdaging voor Frank.

Speedy1
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Kleine correctie, Frank werd 4 x achter elkaar kampioen met Ajax. Inderdaad werd het voetbal steeds minder maar er vertrokken dan ook alleen maar goeie spelers in die jaren en er kwam maar weinig bij.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Opruimen deze kneus miskoop

CG
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik denk dat Akpon misschien nog wel van waarde kan zijn wat ik zeker niet uitsluit!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen