Dit seizoen opgestapte Eredivisietrainer voert gesprekken met Bundesliga-club

1 januari 2024, 23:14
Foto: © Imago

Matthias Kohler heeft zijn nieuwe trainersklus al bijna te pakken. De oefenmeester, die recent opstapte bij FC Volendam, voert volgens de goed geïnformeerde Florian Plettenberg gesprekken met 1. FC Köln. Kohler zou hoog op het lijstje staan van de nummer zeventien van de Bundesliga.

Köln zit momenteel zonder trainer, omdat de clubleiding trainer Steffen Baumgart vier dagen voor de kerst de laan uitstuurde. Die Geißböcke staan op een teleurstellende zeventiende plek in de Bundesliga en verzamelden slechts tien punten in de eerste zestien wedstrijden. Mogelijk moet Kohler daar verandering in gaan brengen, zo weet Sky Deutschland.

Artikel gaat verder onder video

De Duitse trainer werd op 5 december op non-actief gezet bij Volendam. Vlak daarvoor kondigde de oefenmeester al aan dat hij zou opstappen bij de Noord-Hollandse club. Samen met de rest van ‘Team Jonk’ vertrok Kohler bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Inmiddels is duidelijk dat Regillio Simons en Michael Dingsdag na de winterstop het trainersduo gaat vormen bij Volendam.

Kohler begon zijn carrière als jeugdtrainer van Ajax. In 2019 ging de Duitser aan de slag bij het Slowaakse AC Trencin, waar hij hoofdtrainer werd. Via enkele jeugdelftallen van FC Basel kwam hij uiteindelijk in 2021 bij Volendam terecht. Voorheen werkte Kohler als assistent van Wim Jonk bij de wijdbroeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen