Van der Vaart durft zijn mening niet meer te geven na doelpunt Sherida Spitse

22 januari 2024, 08:44   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 09:00
Foto: © Studio Voetbal/ESPN

Sherida Spitse maakte zaterdagmiddag een weergaloos doelpunt vanaf de middenlijn tegen Excelsior Vrouwen. De aanvoerder van Ajax Vrouwen plaatste de bal in de dertiende minuut over doelverdedigster Isa Pothof. Rafael van der Vaart durft bij Studio Voetbal geen mening te geven over het keeperswerk.

“Jouw vriendin heeft ook een mooie goal gemaakt”, zegt Sjoerd van Ramshorst tegen Van der Vaart, doelend op Spitse. De afstandsknal van de 33-jarige wordt vervolgens in beeld gebracht, waarna de oud-voetballer al snel wat constateert. “Goede keepers hebben ze daar wel... Nee ik ga niet meer in discussie”, aldus een sarcastische Van der Vaart.

Artikel gaat verder onder video

“Een geweldige goal, mooie bal”, gaat de analist verder. De gedachtes gingen terug naar november, toen Van der Vaart onder vuur lag na een uitspraak over keepers in het vrouwenvoetbal. “Wat me het meest irriteert aan het vrouwenvoetbal zijn de keepers: die kunnen niet springen en het ziet er altijd een beetje raar uit”, sprak de ex-prof bij Studio Voetbal.

Van der Vaart doelde met die opmerking op keeperswerk van Regia van Eijk, de doelverdedigster van Ajax. “Net zei je dat je het nooit keek, toch?”, reageerde Van Eijk destijds op de woorden van Van der Vaart. De keepster kreeg hierna applaus van het publiek bij Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Niet te veel aandacht geven aan dat soort voetbal !!! Zolang er vrouwen rond lopen op deze aardbol, en dat ze vinden dat alles simpel te vergelijken is met de mannen !!! nou dan houd het voor mij op !!! van de vaart heeft gelijk, ze kunnen ook niet echt springen , ze komen amper van de grond.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen