Definitief: Sheraldo Becker tekent bij club die overwintert in de Champions League

18 januari 2024, 12:47   Bijgewerkt: 26 januari 2024, 15:26
Foto: © ProShots

Sheraldo Becker vertrekt definitief bij Union Berlin. De 28-jarige aanvaller verruilt zijn Duitse werkgever voor Real Sociedad, zo maakt de Spaanse club donderdagmiddag bekend. Naar verluidt betalen de Basken een bedrag van vijf miljoen euro om de oud-speler van PEC Zwolle en ADO Den Haag in te lijven.

Becker speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers kwam het niet. Na anderhalf seizoen op huurbasis bij PEC Zwolle Eredivisie-ervaring op te hebben gedaan lijfde ADO Den Haag de Surinaamse aanvaller voor twee ton in. Drie jaar (en dertien doelpunten in 95 wedstrijden) later volgde een transfervrije overstap naar Union Berlin, dat net gepromoveerd was naar de Bundesliga.

Artikel gaat verder onder video

In zijn eerste Berlijnse seizoen werd Becker keurig elfde, waarna de club de opmars prima voortzette met als hoogtepunt het seizoen 2022/23. Union eindigde als vierde in de Bundesliga en plaatste zich daarmee voor het eerst in de clubhistorie voor de Champions League. Met elf competitiedoelpunten leverde Becker bovendien een belangrijke bijdrage aan de successen. Bovendien schakelde Union Ajax uit in de tussenronde van de Europa League. Na een 0-0 gelijkspel in Amsterdam eindigde de return in Berlijn in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Zwaar weer
Dit seizoen verkeert Union echter in zwaar weer. Bij het ingaan van de winterstop wacht Becker nog altijd op zijn eerste doelpunt in de competitie, al scoorde hij wel twee keer in de Champions League. In dat toernooi behaalde de club echter maar twee punten in groep C, waardoor het onderaan eindigde in een poule met SC Braga, Napoli en Real Madrid. In de Bundesliga is de club bovendien verwikkeld in een felle strijd om lijfsbehoud. Na zestien gespeelde wedstrijden staat Union drie punten los van de zestiende plaats, die aan het eind van de rit play-offs om degradatie te ontlopen zou betekenen.

PSG
Zijn nieuwe werkgever is na de winter nog wél actief in het miljardenbal. Sociedad eindigde als groepswinnaar in een poule met Internazionale, Benfica en Red Bull Salzburg en neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. In de Spaanse competitie staat de club momenteel zesde. Becker tekent bij Sociedad een contract tot medio 2026.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen