Vertrokken Ajacied maakt waanzinnige indruk: 'Veruit onze belangrijkste speler, hij is essentieel!'

22 januari 2024, 20:17   Bijgewerkt: 22 januari 2024, 20:24
Foto: © Imago

Edson Álvarez heeft sinds zijn overstap van Ajax naar West Ham United een waanzinnige indruk gemaakt in Engeland. De Mexicaan kan van supporters en journalisten op lovende kritieken rekenen wegens zijn spel voor The Hammers. West Ham United won dit seizoen nog geen wedstrijd zonder de verdedigende middenvelder.

"Mohammed Kudus, Jarrod Bowen en Lucas Paqueta zijn geweldig, maar dit team is niet hetzelfde zonder Edson Alvarez", schrijft Roshane Thomas op X, die namens The Athletic het Engelse West Ham United op de voet volgt:  "Er is niemand anders zoals hij (Álvarez, red.) in de ploeg. Geen verrassing dat West Ham de strijd op het middenveld verloor tegen Sheffield United (2-2) Dat gebeurt niet bij Alvarez", schrijft Thomas, die veel bijval krijgt op sociale media.

Artikel gaat verder onder video

"Hij is een essentieel lid van het team", voegt een andere supporter toe. "Hebben we zonder hem gewonnen sinds hij lid werd?", vraagt de West Ham United-fan zich hardop af. De cijfers laten zien dat de Londense club dit seizoen niet won op momenten dat Álvarez afwezig was, dat waren in totaliteit vier wedstrijden (Fulham, Brentford, Bournemouth en Sheffield United).

Álvarez vertrok afgelopen zomer bij Ajax voor een transfersom van ongeveer veertig miljoen euro. Sven Mislintat bleek niet een juiste opvolger voor de Mexicaan te hebben aangetrokken, want de Amsterdammers kwamen er in de eerste seizoenshelft achter een defensieve middenvelder te missen. Inmiddels is Jordan Henderson voor deze positie aangetrokken.

Edson Álvarez is een onderschatte voetballer

Laden...
842 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dat is hem ook heel erg gegund vind het wel spijtig dat hij vertrokken is .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen