Voormalig trainer van sc Heerenveen en Willem II duikt op als Prins Carnaval

6 januari 2024, 15:31
Foto: © Imago

Jurgen Streppel is zaterdagmiddag benoemd als prins Briek LI van Keiestad, oftewel Prins Carnaval van Helmond. De oud-trainer van onder meer sc Heerenveen en Willem II, momenteel werkzaam als technisch directeur van Helmond Sport, gaat het zodoende druk krijgen tijdens het jaarlijkse feest in het zuiden van Nederland.

Carnaval wordt dit jaar gevierd tussen 11 en 13 februari. Burgemeester Elly Blanksma droeg de cape en keten van de Keiebijters vandaag over aan Streppel. In Helmond hadden veel mensen het al zien aankomen dat het Helmond Sport-icoon Prins Carnaval ging worden. Met aanwijzingen als ‘zijn clubarts ging hem voor’ en ‘hij speelde regelmatig voor Briek XXXIV’, kwamen de meeste Helmonders er wel uit.

Artikel gaat verder onder video

Streppel is al lange tijd werkzaam in de voetballerij. De oefenmeester begon zijn loopbaan als trainer bij Helmond Sport, waarna hij vervolgens de overstap maakte naar Willem II. Streppel leidde de Tilburgers naar de Eredivisie en maakte na vijf seizoenen een transfer naar sc Heerenveen. Na avonturen bij Anorthosis Famagusta en Al-Jazira keerde Streppel bij Roda JC terug in Nederland. Dit seizoen is hij ‘td’ van Helmond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen