Blunderende Alisson laat Van Dijk heel klungelig lijken en leidt nederlaag Liverpool in

4 februari 2024, 19:26
Foto: © Imago

Koploper Liverpool heeft zondagavond een kostbare nederlaag geleden op bezoek bij directe concurrent Arsenal. De formatie van trainer Jürgen Klopp ging met 3-1 onderuit in het Emirates Stadium, waar een persoonlijke fout bij de winnende treffer aan voorafging. Het maakt de nederlaag extra zuur voor The Reds, terwijl Arsenal de aansluiting met de koploper weer helemaal heeft gevonden.

Arsenal kwam zondagavond uitstekend voor de dag tegen Liverpool. Hoewel de hoeveelheid aan verwachtte doelpunten (xG) goals niet altijd een goed oordeel kunnen geven over een wedstrijd, was het verschil tussen Arsenal (3,7 xG)en Liverpool (0,41 xG) wat betreft deze statistiek erg groot. De Londenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen al na 15 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door de Engelse groeibriljant Bukayo Saka.

Artikel gaat verder onder video

Vlak voor rust kwam Liverpool echter terug, want Gabriel liep de bal op uiterst ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman. In het tweede bedrijf waren de bezoekers verreweg het meest aan de bal, maar kwamen alle twee de ploegen niet tot heel veel kansen. Tot minuut 67, toen er een kolderiek moment ontstond voor de goal van Alisson. Van Dijk liep achter Gabriel Martinelli aan, maar overtuigde niet in dat duel. Vervolgens kwam Alisson uit om de bal weg te schieten, maar de Braziliaan maaide over de bal heen.

Het betekende dat Martinelli optimaal profiteerde van de klungelige situatie voor de goal van Liverpool en Arsenal daarmee naar een zeer belangrijke overwinning schoot. Lennard Trossard zette in de slotfase van de wedstrijd ook nog de 3-1 op het scorebord. De Londense club staat nu nog maar twee punten achter op koploper Liverpool en voorkwam dat The Reds verder afstand zouden nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen