Derksen komt met (onjuiste) bewering over Feyenoorder: ‘Heel lullig, maar hij kan dat helemaal niet’

17 februari 2024, 09:27   Bijgewerkt: 17 februari 2024, 10:15
Foto: © Vandaag Inside/SBS6

Johan Derksen heeft met verbazing gekeken naar de kopgoal van Igor Paixão. De Braziliaan zette Feyenoord afgelopen donderdag met het hoofd op 1-0 tegen AS Roma, hoewel hij volgens Derksen helemaal niet goed is in koppen.

Paixão, die weliswaar vogelvrij stond, kon op slag van rust een fijne voorzet van Quilindschy Hartman binnenkoppen. Bij Vandaag Inside wordt het doelpunt onder de loep genomen. “Paixão vond ik ook leuk met zijn kopgoal. 1 meter 68 is hij, maar wel goed getimed”, zegt Hélène Hendriks. “Gelukkig stond hij ook niet vrij”, reageert Wilfred Genee sarcastisch.

Artikel gaat verder onder video

“Terwijl hij eigenlijk helemaal niet kan koppen”, onderbreekt Derksen. “Deze goal is toeval, want hij kan niet koppen. Ik zie hem weleens heel lullig koppen”, gaat de televisiepersoonlijkheid verder. “Dat zijn typisch zo’n spelers die dat niet kunnen. René (Van der Gijp, red.) kopte ook nooit”, vergelijkt Derksen.

Gijp stemt in. “Dan bukte ik, ik kopte nooit. Ik heb één keer een kopgoal gemaakt tegen Ajax, toen kwam de bal terug van de lat. Toen kon ik niet bukken, die kreeg ik gewoon op mijn hoofd”, grapt de oud-voetballer. Feyenoord gaf de 1-0 voorsprong uiteindelijk uit handen door een doelpunt van Romelu Lukaku.

De bewering van Derksen klopt niet bepaald. Van de vijftien doelpunten die Paixão maakte, waren er vier met het hoofd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Derksen maakt hier wel een foutje. Vorig jaar tegen roma maakte paixao ook een kopgoal tegen roma .

QuarlonK
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het zeuren en zuur zijn is belangrijker dan de waarheid bij Derksen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dat is ook wel een beetje waar het programma op draait denk ik. Dus vanuit dat oogpunt zullen ze daar wel mee door blijven gaan

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Dit artikel gaat inhoudelijk over Feyenoord en het is voor mij gewoon dat ik als Ajacied nooit een reactie geef op wat er bij en met Feyenoord gebeurt, maar voor deze keer maak ik een uitzondering, want ik wil nu echt het mijne van zeggen. Als Driessen, Derksen, Borst, Gijp en enkele anderen Ajax ongenuanceerd, zonder scrupules en zonder rekening te houden met voor Ajax verzachtende omstandigheden bekritiseren, Ajax de maat nemen of totaal afbranden dan staat de 010-anti Ajaxlobby onder leiding van de heer gtsb (van sommigen kan je aan de naam al zien) meteen klaar om inhoudelijk te conformeren aan wat die eerder genoemde heren vinden, sommigen gaan zelfs Ajax zonder respect vernederen. Slechts een enkele 010-reageerder voldoet aan het begrip respect, de meesten niet, zij hebben er een genoegen in om hun frustratie(s) op Ajax bot te vieren. Het is een onfrisse situatie en het verhoogt polarisatie hier op FCUpdate. Nu mijn reactie op dit artikel: het is juist een prestatie van de kleine Paixao dat hij die kopbal maakte, zowel voor hem als voor Feyenoord, waardoor Feyenoord toch met een gelijkspel naar Rome kan gaan. Het maakt toch geen bal uit of Paixo doorgaans niet kan koppen ? Deze heren van VI zijn mierenneukers en zoeken naar spijkers op laag water, alleen maar om hun uitzending vol te praten, maar wel ten koste van anderen zoals altijd. Hier een bloemlezing: Derksen: "Terwijl hij eigenlijk helemaal niet kan koppen”, onderbreekt Derksen. “Deze goal is toeval, want hij kan niet koppen. Ik zie hem weleens heel lullig koppen”, “Dat zijn typisch zo’n spelers die dat niet kunnen." De bewering van Derksen klopt niet bepaald. Van de vijftien doelpunten die Paixão maakte, waren er vier met het hoofd wordt onderaan bevestigd. Genée:"Gelukkig stond hij ook niet vrij”, reageert Wilfred Genee -sarcastisch !!!-. Ik begrijp het van die VI-heren niet zo goed, zij verdienen hun brood met dat voetbal-bla bla bla en in plaats van zo veel als mogelijk achter het Nederlandse voetbal te staan reageren zij zo zuur. Nee hoor Feyenoord mag Paixao danken dat Igor zijn doelpunt voor de club maakte. Prettig weekend.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Als Ajacied mag je toch ook gewoon op een normale manier inhoudelijk reageren op een artikel dat over Feyenoord gaat? Ik denk dat we allemaal, naast supporter van onze eigen club, liefhebber van het voetbal zijn. Alle meningen die normaal gebracht worden zijn welkom, ongeacht de club die je support. Dus als je op een normale manier je licht wel laten schijnen over een onderwerp in het artikel, laat je dan vooral niet tegenhouden door de mensen die dat zelf niet op een normale manier zonder verwijten, wijzen naar een ander en modder gooien kunnen. Jij ook prettig weekend Krotje, hopen op weer een paar mooie wedstrijden in de eredivisie!

gtsb
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Klantenservice ben het helemaal met je eens . Iedereen mag gewoon reageren . Alleen krotje is nu net de persoon die zich anders voordoet dan hij is . Reageert dus regelmatig op feyenoord ,en verwijst er constant naar . Is niet erg maar hij is gewoon nep

Klantenservice
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

@gtsb misschien moeten we allemaal gewoon stoppen met het wijzen naar elkaar, het kijken naar wat een ander doet. Laten we naar onszelf kijken, naar ons eigen gedrag. Als je het gedrag of de woorden van de ander vervelend vindt, schiet het vaak niks op om dan op dezelfde negatieve wijze daarop te reageren. Dan blijf je in een cirkel hangen waarin je negatief over en naar elkaar blijft reageren. Laten zien hoe het beter kan, hoe het wel fijn is, is in mijn optiek de beste reactie. Goed voorbeeld doet uiteindelijk volgen, omdat de cirkel dan doorbroken wordt. Wie uiteindelijk niet mee kan in het goede voorbeeld, is niet de tijd en moeite waard om op te reageren. Als je dat dan juist wel gaat doen, met dezelfde negatieve toon, verwijten en gewijs, dan laat je precies hetzelfde zien als het gedrag dat je bij een ander vervelend vindt. Het cirkeltje blijft gaan. Laten we het verbreken en naar onszelf en ons eigen gedrag kijken. 🙏🏻

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klantenservice, natuurlijk mag iedereen op elkaars club reageren, maar ik voel helemaal geen behoefte om me om op wat er met en bij Feyenoord gebeurt bezig te houden, gewoon vka, totaal geen emotie. Ik heb al druk zat met mijn Ajax. En als ik nou eens een keer de noodzaak vind om op een Feyenoordartikel te reageren dan zal ik het met respect en niet met drogredenen doen. Het zou mooi zijn als iedereen zich met zijn eigen club bezighoudt, maar dit is aan figuren als gtsb (vooral deze), Maupie, Goku niet te verkopen. Alleen als er in een Ajaxartikel vernederend, antisemitisch, brutaal en ongecontroleerd wordt gereageerd en Feyenoord komt daarin ter sprake ga ik keihard tegen in. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat jij één van de weinigen bent die op een normale manier reageert, zeker niet die gtsb. Fijn weekend.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

gtsb, je liegt dat je barst dat ik op feyenoord-artikelen reageer, bewijs het dan mar eens. Ik reageer op Feyenoord als jij en je maatjes in Ajaxartikelen denken het beste van te kunnen weten en ingepakt onder het mom van een mening kritiek levert, die zgn. 'nette meningen'. Krijg het heen en weer mens.

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Zo is het Klantenservice, niets te veel gezegd.

FCJel
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Je maakt helemaal geen uitzondering, ik zie je alleen maar reageren op feyenoord artikelen. Ik heb je reactie nog niet afgelezen, maar het zou een uitzondering zijn als je er niet in schreef dat mensen zo negatief over ajax schrijven.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

FCJel, ik reageer op Feyenoord in Ajax-artikelen en alleen wanneer jij en je maatjes Ajax meteen aanvallen dan moet ik helaas ook Feyenoord er bij betrekken, fantaseer het nou niet. Maak sprintscreens van mijn reacties in artikelen over wat en met Feyenoord gebeurt. Ik reageer ook op wedstrijden waar 2 ploegen tegen elkaar spelen, ED of Europees waar ook Feyenoord in speelt of mag dat niet. Jij en je maatjes bemoeien met alles van Ajax, Bestuur, spelers, Mislintat, aankopen en ga zo maar door, maar dan ook alleen de grond in boren. Het is gewoon een complot.

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je mag reageren waar je op wil, jij hebt zo’n raar beeld dat je alleen mag reageren op je eigen club. Doe lekker waar je zin in hebt, maar niemand viel hier ajax aan. Bekijk maar even wie deze commentthread begon met een lap emo-tekst.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Krotje de mensen hebben je door gozer . Dus je kan weer draaien . Lappen tekst weer. Maar mijn bewijs laat je steeds zien .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

FCJel is begrijpend lezen zo moeilijk ? Ik zeg niet dat niemand op elkaars club mag reageren, alleen jullie uit 010-zuid ook jij dus reageren altijd vernietigend over Ajax en als er op gereageerd wordt dan is het huis te klein, ach kom op denk eens volwassen. Daarnaast ik heb totaal geen zin om op Feyenoord te reageren, die club doet mij niks. Jullie reageren maar lekker door, jullie selecteren jezelf. Succes en bedankt voor je opbouwende reactie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, je bent geweldig EN je hebt weer gelijk.....ik ben een zeikerd, ik ben een jankerT of jankerD, jouw club is geweldig en gaat zeker de (helaas) EL i.p.v de CL winnen, mijn Ajax is heel erg slecht, waardeloos, je hebt volkomen gelijk.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je laat vanavond wel zien dat jij de volwassenste ben, applaussie voor jou👍🏼

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was het maar waar dat je het door had

gtsb
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik kijk graag naar het programma maar dat wil niet zeggen dat je het overal mee eens bent. Derksen mag dit lekker vinden ook al klopt het volgens mij niet

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laten we het er maar op houden dat Derksen wat last van dementie o.i d. krijgt.

Arnold076
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Derksen heeft op iedere voetballer commentaar, als een speler 5 goede acties maakt zoekt hij altijd een lullig fragment uit van hem om de lachers op de hand te krijgen. Derksen kan zelf niet koppen, is altijd een gefrustreerde voetballer geweest een schopper, waarvan er 13 zijn in een dozijn. Jammer dat er geen beelden zijn van Johan Derksen als voetballer, waarschijnlijk heeft hij deze bewust gewist. Omdat Paixao klein is kan hij niet koppen, aldus Derksen. Zijn mening over Martinez die bij United speelt dat hij veel te klein voor de verdediging en afgaat in de Premier Leaque blijkt ook niet te kloppen. Diezelfde Martinez is nu een van de steunpilaren van United. Derksen vertoont al tekenen van een lichte dementie lijkt mij, verspreekt zich iedere keer met de namen van personen tijdens een uitzending, Genee corrigeert hem dan en kan alleen anekdotes en verhalen uit het verleden nog goed herinneren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen