Gerard Joling lijnrecht tegenover Ajax: 'Er is wel een grasveldje te vinden ergens in Nederland'

28 februari 2024, 14:40   Bijgewerkt: 28 februari 2024, 15:03
Foto: © Imago

Zanger Gerard Joling reageert op de commotie over de concerten van De Toppers, die een eventuele thuiswedstrijd voor Ajax in de play-offs om Europees voetbal in mei flink de weg zitten. De voetbalclub is de hoofdhuurder van de Johan Cruijff Arena, maar Joling vindt niet dat dat betekent dat De Toppers hun schema moeten aanpassen voor de club uit de hoofdstad. De groep treedt 24 en 25 mei op in het stadion, wat precies in dezelfde week is als de play-offs om Europees voetbal.

“Het zou natuurlijk sowieso nooit kunnen. Dat (concert, red.) wordt soms wel één jaar of twee jaar van tevoren al besproken. Er hangt geluid in voor een vermogen en alles zit erop en eraan, dus dat zou niet kunnen. Ajax gaat gewoon uitwijken. Zo fantastisch heeft Ajax nou ook weer niet gespeeld. We hebben hier in Aalsmeer nog wel een voetbalveld”, vertelt Joling in de ochtendshow van radiozender 538.

Artikel gaat verder onder video

“Wij hebben dan al twee concerten gedaan. Ze zijn een week bezig om daar alles op te hangen en dan kan je niet zeggen: we gaan het even binnen één dag eruit halen en dan gaat Ajax spelen. Het is voor Ajax natuurlijk hartstikke lullig, maar het gaat dit keer toch eventjes om de Toppers. Er is echt wel een grasveldje in Nederland te vinden waar Ajax kan spelen.”

Er hoeft voor Ajax nog niet per se een probleem te zijn, maar dan moet het wel vierde weten te eindigen. De ploeg van coach John van ’t Schip staat momenteel vijfde. Als de geplaagde topclub ook echt vijfde wordt, gaan ze de play-offs in. Een andere uitweg is als Feyenoord de beker zou winnen. Dan schuift het ticket voor Europees voetval één plekje op, waardoor Ajax aan een vijfde plek voldoende heeft.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Feyenoord zal Ajax wel helpen aan rechtstreeks Europees spelen door de beker te winnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Vito, het is nog de vraag of Feyenoord wel de Beker gaat winnen. Het is een finale en ik wil je er aan herinneren dat Ajax ooit met ik dacht 5-2 van PEC verloor en NEC haalde ooit een gelijkspel bij Feyenoord enkele wedstrijden geleden (Magnus Mattsonn scoorde het 2e tegendoelpunt). Wij zullen het wel zien. Er is geen sprake van 'hulp' van Feyenoord aan Ajax, Feyenoord gaat de CL in en de vrijgekomen plaats in de EL kan dan eventueel naar Ajax of misschien Go Ahead gaan.

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Een normale goed bedoelde opmerking van vito. En wie vat het weer verkeerd op .

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Jij gtsb werkkring, want jij hebt geen verstand van voetbal en voetbalinzicht alleen maar zeiken pannekoek.

R MN
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mogen er geen voetbalwedstrijden meer gespeeld worden in het Olympisch Stadion?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het zou theoretisch met toestemming kunnen. Ajax speelde in 2019 een wedstrijd tegen Jos Watergraafsmeer in het Olympisch Stadion. Ze moeten hier wel toestemming voor krijgen.

larsson
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Fout van Ajax zelf. Het stadion van Ajax is van de gemeente Amsterdam. Er zijn bepaalde types op dit platform die vaak dingen zeggen over psv en gemeente geld. Maar Ajax spant echt de kroon. Zo kregen ze tijdens de coronajaren de meeste financiële steun van de overheid en worden al jaren ondersteund met miljoenen vanuit de gemeente Amsterdam voor de arena. Zo heeft de gemeente Amsterdam ook de laatste renovaties voor bijna helemaal gefinancierd en zo heeft Ajax al jaren bijna geen kosten aan hun zogenaamde eigen stadion. Maar het probleem wat er nu speelt is ook Ajax zijn eigen schuld als je geen baas bent in eigen huis kan het dus zijn dat je veld bezet is voor andere dingen. Dus mijn advies is koop je stadion terug van de gemeente zodat belasting betalers hier niet miljoenen voor hoeven te betalen en ook dat je niet je veld hoeft te delen met andere, dit is namelijk ook al de reden dat het veld heel vaak in slechte staat is geweest.

svl
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Of ze hadden beter hun best moeten doen en dan was play-offs niet nodig.

Exitium
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik zou ± tien miljoen euro aan huur voor 20-25 wedstrijden niet 'bijna geen kosten' noemen

R MN
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@larsson, duimzuigerij. Ajax huurt de de JC-Arena van de gemeente en betaald daar een jaarlijkse huursom voor. De JC-Arena wordt voor meerdere doeleinden verhuurt door de gemeente Amsterdam. En jouw stelling dat Ajax tijdens de coronajaren de meeste financiële steun van de overheid heeft gekregen slaat ook nergens. Als je aan factchecking wil doen, doe dan je huiswerk. https://www.consultancy.nl/nieuws/29984/deze-20-bedrijven-krijgen-de-meeste-now-subsidie#:~:text=In%20totaal%20hebben%20zo'n,dan%20%E2%82%AC700%20miljoen%20ontvangen.

larsson
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Rmm fijn dat je een artikel mee stuurt van bedrijven die de meesten steun kregen. Neem aan dat je begreep dat het over voetbalclubs ging. Dus inderdaad je facts zijn leuk maar incompleet want ja Ajax kreeg tijdens de corona jaren de meesten steun van alle voetbalclubs. En mag hopen dat je huur moet betalen over iets wat je gebruikt wat niet van jou is. Maar dat zegt nog niet dat het gek is dat de gemeente door de jaren heen 100de miljoenen heeft uitgegeven aan iets wat voor eigenlijk niks gebruik kan worden behalve voetbal en sommige concerten. Ook heeft Ajax door de jaren heen vaak gevraagd voor verbeteringen van het stadion en die zijn bijna volledig betaald door belasting betalers. Maar bedankt voor je facts en doe voortaan ook goed onderzoek a.u.b. inplaats van snel een antwoord geven zonder dingen uit te zoeken.

R MN
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@larsson, NV Ajax is net als sommige bedrijven in de lijst een beursgenoteerde onderneming. En ja, ook de NV Ajax ontving NOW ondersteuning, maar om te beweren dat de NV Ajax de kroon spant als het gaat om financiële ondersteuning vanuit de gemeente, is een compleet lulverhaal dat jij uit jouw duim zuigt. En als het de keus is van de gemeente Amsterdam, om zoals jij beweert honderden miljoenen uit de geven aan de JC-Arena, dan is dat de keus van de gemeente, daar heeft de NV Ajax niets mee uit te staan. Voor het geval dat het je ontgaat, de NV Ajax is een van de huurders van de JC-Arena, en als huurder heb ten alle tijde het recht om aan de verhuurder te vragen op verbeteringen aan te brengen. De stelling dat de NV Ajax het eigen stadion terug moet kopen is ronduit belachelijk, de NV Ajax bezit geen eigen stadion, dus hoe kunnen zij dat überhaupt "terug" kopen? Nogmaals, doe je huiswerk in plaats van onzin uit te kramen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kan je leuk op dat veldje de toppers gaan houden ;) Nee all jokes aside, eigen schuld van Ajax. Dan maar toestemming proberen te bemachtigen om in het Olympisch Stadion te spelen als het tot playoffs komt

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat heeft die Joling toch een goede stem hè.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen