Lineth Beerensteyn zorgt voor verbaasde reacties: 'Die oogkleppen, aandoenlijk'

28 februari 2024, 22:09   Bijgewerkt: 28 februari 2024, 22:18
Foto: © NPO3

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagavond hun handen vol aan Duitsland in de strijd om een startbewijs voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. De Duitsers leken vroeg in de tweede helft de score te openen, maar gelukkig voor de formatie van bondscoach Andries Jonker ging de treffer niet door vanwege buitenspel. Oranje zelf kan in aanvallend opzicht weinig uitrichten. Na Lieke Martens krijgt ook Lineth Beerensteyn het te verduren.

Nederland heeft een overwinning nodig om zich te verzekeren van deelname aan de Olympische Spelen. Jonker vertelde in de aanloop naar de ontmoeting met Duitsland te verwachten dat zijn elftal veel meer aan voetballen toe zou komen dan in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Spanje van afgelopen vrijdag. Oranje krijgt in elk geval meer ruimte, maar deed daar in het eerste uur heel weinig mee. In de eerste helft kon de thuisploeg niet tot nauwelijks gevaarlijk worden en ook in het eerste kwartier na rust bleven grote mogelijkheden uit.

Artikel gaat verder onder video

De beste was voor Beerensteyn, die met haar snelheid bij vlagen een plaag is voor de Duitse defensie. In minuut 57 was ze er opnieuw vandoor en op weg naar een grote mogelijkheid. De nodige ploeggenoten liepen met Beerensteyn mee en leken er beter voor te staan, maar de spits ging voor eigen succes. Ze produceerde echter een slap schot, dat geen probleem was voor de Duitse doelman. Kijkers zagen het met ongenoegen aan. “Beerensteyn is en blijft een ego. Hier win je geen prijzen mee”, zo schrijft iemand op X. “Beerensteyn schiet liever vanaf de middenlijn dan dat ze een medespeler de kans geeft”, klinkt het ook.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Geert van Dam
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Had Deutschland een doelman? Dat is niet volgens de regels hè......... Zwak elftal is Oranje tegenwoordig....vers bloed erin?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen