Keiharde kritiek tijdens Nederland-Duitsland: 'Dat zij elke wedstrijd wordt opgesteld is onvoorstelbaar'

28 februari 2024, 21:23
Foto: © Imago

De Oranje Leeuwinnen hopen zich woensdagavond ten koste van Duitsland te verzekeren van deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. Dat moeten ze zien te bewerkstelligen zonder sterspeler Vivianne Miedema, die niet fit genoeg is om in actie te komen. Lieke Martens is wél van de partij, maar is al jaren niet meer de speler die ze tijdens de succesvolle eindtoernooien was. Kijkers vragen zich serieus af waarom bondscoach Andries Jonker haar desondanks blijft opstellen.

Oranje verzekerde zich eind vorig jaar op krankzinnige wijze van deelname aan de Final Four van de Nations League. Om er ook met een ticket voor de Olympische Spelen aan de haal te gaan, moest het óf zich plaatsen voor de finale van de Nations League óf hopen dat Frankrijk dat zou doen en zelf de troostfinale winnen. De formatie van Jonker was afgelopen vrijdag kansloos tegen wereldkampioen Spanje, maar doordat Frankrijk won van Duitsland krijgt het woensdagavond nóg een kans om kwalificatie voor de Spelen af te dwingen.

Artikel gaat verder onder video

Dat belooft geen makkie te worden. Duitsland is er evenals Nederland alles aan gelegen om komende zomer naar Frankrijk af te reizen en de ploeg van Jonker heeft het dan ook lastig in de eerste helft. De Duisters waren met een bal op de paal zelfs het dichtst bij de openingstreffer. De Leeuwinnen kunnen vooralsnog geen potten breken en dat geldt vooral voor Martens. De aanvaller werd in 2017 Europees Kampioen met Oranje en kreeg tevens de prijs voor beste speelster van het toernooi. Ze werd vervolgens ook nog eens uitgeroepen tot Europees voetbalster van het Jaar én van de wereld. Maar de laatste jaren gaat het zeker niet meer van een leien dakje bij Martens.

De vleugelspeler slaagt er niet meer in om Oranje bij de hand te nemen. Dat lukt dus ook niet tegen de Duitsers. De ster van de Oranje Leeuwinnen Martens denkt op status te kunnen voetballen én dus duels half of nog slapper in te gaan. Zo werkt het niet (meer). Ze kennen jou en de rest heeft stappen gemaakt, voorwaarts, zo schrijft iemand op X. Dat Martens elke wedstrijd wordt opgesteld is onvoorstelbaar, klinkt het zelfs. Een ander schrijft dat Martens ‘tegenwoordig niet zoveel positiefs meer doet op een voetbalveld’ en ‘geen schim is van de voetbalster die zij ooit was’.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vlear
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Jonker is een eigenwijze trainer, topscoorsters Fenna Kalma niet selecteren en Romee Leuchter op de bank laten zitten, dan heb je het niet begrepen

SJ24
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Precies dit. Leuchter was in the Champions League ook heel goed.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Ik snap serieus niet dat er na elke wedstrijd, tot in de kelderklasse aan toe, een beroep wordt gedaan door de redactie van fcupdate aan alle 'fans' op X.

dilima1966
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Jonker ook niet de aan gewezen man voor oranje Die denk te hoog uit de boom Hij vindt zicht zelf de tweede Johan Cruyff zoo goede trainer Overal waar hij trainer is geweest niets gepresenteerd / behaald jonker is alleen een brandi maker hij heeft een woordenboek opgegeten met ze praat snap de knvb niet die heeft jonker aangesteld voor de tweede keer eerste keer was geen succes nu weer niet

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Laat ons niet ijdel zijn en ons neerleggen bij de realiteit dat Oranje altijd het kleine voetbalbroertje/-zusje van Duitsland zal blijven, een enkel incidentje daargelaten. Ik zag een interview met Alexandra Popp en wat zij daarin zegt straalt van te willen winnen en de kans grijpen en vooral geen angst voor de Leeuwinnen te hebben en zij zag ook mogelijkheden zat om de wedstrijd te gaan winnen. Een andere speelster had het over van wij zullen 'wie ein Zug' de wedstrijd ingaan en het werd ook zo. In de interviews met enkele Leeuwinnen: Spitse, Van den Donk ging het alleen maar over bla bla bla, het ontbeerde hen aan chauvinisme. Vervolgens is ook weer bevestigd dat Nederlandse coaches last hebben van 'Hollanditisme. Onder Hollanditis versta ik het steeds maar blijven vasthouden aan reputaties ook al zijn die spelers/speelsters niet meer in staat te kunnen opbrengen wat van hen verwacht mag worden, voorbeelden: Lieke Martens, zij is opgebrand, Van den Donk is het Taylortje van de Leeuwinnen, zij is een kaartenverzamelaarster, speelt ruw en zij kan niet doelgericht schieten, Beerensteyn de Brobbey van de Leeuwinnen, niet balvast, technisch niet toereikend. Het excuus dat er geen alternatieven zijn is een zwaktebod, er zat een spits van Ajax: Leuchter (?) heet ze en zij is garant voor doelpunten, waarom werd zij niet vanaf het begin gebruikt door Jonker ? Jonker, Ten Hag, Schreuder, Schip, Frank de Boer, Slot en Oosting kan ik op dit moment niet helemaal beoordelen, zij zijn voorbeelden van eigengereide coaches die eigenwijs als ze zijn maar blijven leunen op gevestigde namen zoals destijds Ten Hag: Blind, Veltman, nu bij ManU: Onana, Rashford, Höjlund en waar staat ManU nu, Schip: Berghuis, Bergwijn, Taylor, Rensch ? Een goede coach heeft het improvisatievermogen en de branie om te proberen met andere spelers te beginnen.

dilima1966
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Krotje Dit gaat niet over ajax hoor Het niveau is lager als de heren

KROTJE
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Dilima, dat ik oud-Ajax coaches als voorbeeld nam is, omdat andere coaches niet bij mij in beeld zijn. Ik heb een lijn getrokken vanaf zeg maar 2017/2018, daarvoor kan ik ook Van Basten noemen, Advocaat daarentegen niet hij was wel ietwat anders dan degenen die ik hier noem.

Jur Van Der Veen
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Wat opviel was het slordige spel, de foute passes en de.machteloze aanval waar Beerensteyn geen ondersteuning kreeg. Word tijd dat er een frisse coach.komt die nieuwe speelsters durft in te zetten en niet bang is om heilige huisjes om te schoppen

harrie duine
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Helaas wordt een vroegere sterkhouder weer afgebrand, jammer, als ze jonger was had ze meer energie gehad, gelukkig mogen onze sterspelers ook met pensioen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen